Silovit veter, ki je pustošil po Sloveniji, ni prizanesel še nedokončanemu igrišču z umetno travo.

Ob športnem parku v Beltincih nastaja novo igrišče z umetno travo. Dela so se začela lansko jesen in na podlagi pogodbe med investitorjem občino Beltinci ter izvajalcem, podjetjem Fit Šport iz Svete Trojice, bi dela morala biti končana najkasneje do 31. oktobra 2019.

Vse, kot kaže, ni šlo po načrtih, zdaj pa jim je zagodel še neusmiljeni veter, ki je minule dni povzročal nevšečnosti na vzhodu Slovenije.

Najprej Legartis, nato dražji Fit Šport

Občina Beltinci je Fit Šport izbrala na podlagi javnega naročila, vrednost investicije pa znaša slabih 585 tisočakov z davkom. Na občinski naslov je sicer prispelo pet ponudb potencialnih izvajalcev in kot najugodnejši ponudnik je bilo sprva izbrano podjetje Legartis d.o.o. iz Trimlinov, saj je bila njihova ponudba za 12 tisoč evrov cenejša od ponudbe podjetja Fit Šport.

Po pozivu neizbranega ponudnika pa je občina spremenila odločitev in naposled sklenila pogodbo s podjetjem Fit Šport, saj so po proučitvi ugotovili, da je ponudba Legartisa nedopustna in ne izpolnjuje vseh pogojev iz razpisne dokumentacije. 

Zamuda zaradi vremena?

Kot je razvidno iz sklenjene pogodbe, je podizvajalec lokalno podjetje Zidarstvo Maučec d.o.o., ki izvaja večino del pri projektu, od preddel, zemeljskih in betonskih del do meteorne kanalizacije in električne inštalacije. Za nadzornika je beltinska občina izbrala podjetje Atrij d.o.o, ki ga zastopa Anton Kolarič. Glede na dejstvo, da dokončanje igrišča z umetno travo zamuja že več kot tri mesece od predpisanega roka v pogodbi, pa se poraja vprašanje, kdaj se lahko pričakuje zaključek del. 

V pogodbi je sicer predpisana pogodbena kazen v višini enega promila od vrednosti pogodbenih del brez DDV, vendar skupaj ne več kot deset odstotkov celotne pogodbene vrednosti brez DDV. To velja seveda samo v primeru, da pride do zamude po krivdi izvajalca, saj za slabe vremenske pogoje, ne more biti odgovoren izvajalec. 

Vreme je pa dodatno zagodlo še z močnim vetrom, ki je odkril več kot tretjino igrišča, na kar nas je bralec opozoril že včeraj. To bo nedvomno tudi vplivalo na zaključek del, ki je že tako ali tako izven dogovorjenega roka.

Na občini Beltinci pa so potrdili, da je projekt igrišča z umetno travo v zaključni fazi: »Na projektu izgradnje igrišča z umetno travo se izvajajo tehnično vzdrževalna dela. Ta so skladna z izvedbo zaključne faze projekta, ki se bo zaključila takoj, ko bodo temperature to omogočale.«

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kako je ime prekmurskemu glasbeniku Kreslinu?

Starejše novice