V volilnem štabu predsedniškega kandidata Boruta Pahorja po preštetih več kot 80 odstotkov glasovnic z današnjega drugega kroga predsedniških volitev že slavijo zmago.

Volivci so v današnjem drugem krogu predsedniških volitev aktualnemu predsedniku Borutu Pahorju zaupali nov mandat, kažejo delni neuradni izidi po skoraj vseh preštetih glasovnicah. S 53,11 odstotka glasov volivcev je namreč premagal kamniškega župana Marjana Šarca, za katerega je glasovalo 46,89 odstotka volivcev.

Marjan Šarec je po preštetih nekaj več kot 70 odstotkov glasov Borutu Pahorju že čestital za pričakovano zmago na drugem krogu predsedniških volitev.

»Dobro sva se borila, bila je naporna in dolga tekma,« je še dejal.

Pahor pa je je po izvolitvi dejal: »Bom predsednik vseh, se bom pa potrudil, da bo moj glas bolj slišan.« Ob tem je še izpostavil, da se je po 20 letih prvič zgodilo, da je nekdo na tako visokem položaju dobil nov mandat.

Čestitke dežujejo, razočarala nizka volilna udeležba

Čestitke Pahorju dežujejo iz vseh smeri. Med drugim so mu čestitali premier Miro Cerar, predsednik državnega zbora Miran Brglez, prvak DeSUS Karl Erjavec in nekdanja premierka Alenka Bratušek

Čestitali so mu tudi iz NSi, prav tako je čestitke izrekel šef opozicije Janez Janša, a opozoril na znova izjemno nizko volilno udeležbo. Ta je bila najnižja v zgodovini samostojne Slovenije.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kakšne barve je sonce?

Starejše novice