V Perutnini Ptuj nasprotujejo stališču lastnikov zemljišč na območju nastajajoče proizvodne cone Hoče-Slivnica, ki želijo dobiti nadomestna zemljišča, s katerimi upravlja družba.

Želja hoških kmetov, lastnikov zemljišč, kjer naj bi v prihodnosti stala tovarna Magna Steyr, ne bo uresničena. Kmetje so izrazili željo, da bi v primeru prodaje svoje zemlje dobili nadomestna zemljišča na območju, s katerim upravlja Perutnina Ptuj. Danes so iz Ptuja sporočili, da temu odločno nasprotujejo in da z zemljišči, ki jih imajo v svoji lasti, upravljajo dolgoročno.

V ptujski družbi še vedno pridobivajo informacije v zvezi s proizvodno cono Hoče-Slivnica, kjer naj bi nekoč stala tovarna avtomobilskega giganta Magna, ki naj bi zaposlovala kar 3000 ljudi. Zanima jih predvsem, kako bi lahko projekt vplival na njihovo poslovanje.

Poudarjajo, da z zemljišči, ki jih imajo v zakupu od Sklada kmetijskih zemljišč upravljajo skrbno, odgovorno in dolgoročno. Zato zemlje niso pripravljeni odstopiti kmetom.

Zakaj projekt sredi polj?

Direktor Perutnine Tibor Šimonka je sicer že pred tremi tedni na novinarski konferenci povedal, da o projektu vedo samo tisto, kar so izvedeli preko medijev. O tem, ali bi bili pripravljeni kmetom odstopiti del zemljišč, ki jih imajo najete, je takrat dejal, da načeloma temu ne nasprotujejo, saj da podpirajo vsak projekt, ki prinaša zaposlitve, a bi seveda želeli imeti nadomestna zemljišča enake kakovosti.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kako je ime prekmurskemu glasbeniku Kreslinu?

Starejše novice