Foto: Jure Banfi
Minister za gospodarski razvoj in tehnologijo Zdravko Počivalšek se je danes na slovensko-hrvaški meji srečal s hrvaškim ministrom za gospodarstvo, Darkom Horvatom.

Počivalšek se je danes mudil v Pomurju, kjer se je srečal s hrvaškim kolegom, ministrom za gospodarstvo Darkom Horvatom na mejnem prehodu Petišovci-Mursko središče na Trimlinih v Lendavi.

Srečanje je bilo namenjeno izmenjavi informacij o aktualnih razmerah, sproščanju ukrepov in vplivu koronavirusa na gospodarstvo ter poslovanje podjetij. 

Foto: Jure Banfi
Foto: Jure Banfi

Beseda je tekla predvsem o izgradnji novega mostu čez Muro in obvoznici okoli Murskega središča, pa tudi o gospodarskem sodelovanju obeh držav. Slovenija je namreč med petimi najpomembnejšimi trgovinskimi partnericami Hrvaške. 

Na vprašanje o rahljanju ukrepov na meji glede prestopa na Hrvaško se je Počivalšek pred dnevi pogovarjal s pristojnim ministrom za turizem, a tudi danes je pogovor s hrvaškim ministrom za gospodarstvo nanesel na to temo. Slovenski minister je dejal, da pričakuje dodatne ali celo popolne sprostitve prehoda meje za turiste predvidoma 1. junija.

To je predvsem želja obeh držav, zadnjo besedo bosta imela slovenska in hrvaška nacionalna inštituta za javno zdravje, ki sta v stalnem usklajevanju. Končno odločitev pa mora sprejeti hrvaška vlada. Naša južna soseda je sicer edina država na slovenskem seznamu držav, iz katere lahko osebe v Slovenijo vstopajo brez omejitev.

Foto: Jure Banfi
Foto: Jure Banfi
Foto: Jure Banfi

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Priimek aktualnega predsednika države?

Starejše novice