Foto: Bobo
Vladni govorec je namignil, kako bo vlada odločila glede morebitnih novih ukrepov ali sproščanja obstoječih.

Jelko Kacin je pojasnil, da v tem trenutku še ni dokončnega predloga, saj še danes potekajo sestanki na to temo, na katerih sodeluje tudi svetovalna skupina pod vodstvom Bojane Beović. Bo pa vlada imela jutri ob 11. uri redno sejo, na kateri se bo seznanila z epidemiološkimi razmerami in predlogom zdravstvenega ministra Tomaža Gantarja, ki poziva k zaostrovanju ukrepov, ter bo tudi prisluhnila stališču svetovalne skupine. Kot vemo, je Gantar dejal,  da si strokovna skupina, ki deluje v okviru ministrstva za zdravje, deli njegovo mnenje o nadaljnjem postopanju.

»Zagotovo se bo velika večina ukrepov podaljšala, ali bo še kakšna sprememba, pa v tem trenutku še ne vemo, « je dejal vladni govorec in napovedal tiskovno konferenco po seji vlade, na kateri bosta nastopila minister Gantar in ministrica za šolstvo Simona Kustec. Tako je za pričakovati njuna pojasnila glede ukrepov, ki se tičejo zdravstvenega področja in odgovor, kaj bo prihodnji teden s šolami. 

Še pred popoldansko tiskovno konferenco po seji vlade, pa bo dopoldne na tiskovni konferenci sodeloval minister za kmetijstvo Jože Podgoršek, ki bo predstavil vlogo kmetijskega ministrstva znotraj šestega protikoronskega svežnja ukrepov za omilitev posledic epidemije. 

Komentarji (2)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kateri veliki ptič je najbolj značilen za Prekmurje?

Puutt (nepreverjen)

Za takšno stanje sta kriva, kacin in bejoviceva ker sta stalno govrila da je še dovolj prostora v bolnišnicah zdaj pa ko je vse polno pa morajo prenašati breme drugi.

Lokomotiva (nepreverjen)

Kmetje niso nič oškodovani. #

Starejše novice