Z drugim krogom lokalnih volitev smo tudi uradno dobili vse županje in župane, ki bodo naslednja štiri leta vodili 212 slovenskih občin. Kdo so župani 41 podravskih občin?

Večina občin v Podravju je župane oziroma županje dobilo že v prvem krogu volitev. Drugi krog je potekal v Mariboru, Ptuju, Ormožu, Dornavi, Kungoti, Lovrencu na Pohorju, Miklavžu na Dravskem polju, Poljčanah, Rušah in Vidmu.

Na letošnjih lokalnih volitvah se je na volišča sicer podala dobra polovica volilnih upravičencev, Svoj glas je skupno oddalo 870.649 volivk in volivcev, kar je 51,18 odstotkov vseh, ki imajo to pravico.

Šestnajst sprememb na županskem stolčku

Letošnje lokalne volitve v Podravju so poskrbele za 16 sprememb na županskem stolčku, v 25 podravskih občin pa bodo še v naslednjih štirih letih vodili isti župani oziroma županje.

Do sprememb je prišlo v naslednjih občinah. V Benediktu bo po novem župan Milan Repič, Cirkulane bo vodila županja Antonija Žumbar, v Destrniku Franc Pukšič, Dornavi Janko Merc, Kungoti Tamara Šnofl, Mariboru Saša Arsenovič, Miklavžu na Dravskem polju Egon Repnik, Ormožu Danijel Vrbnjak, Pesnici Gregor Žmak, Podlehniku Sebastian Toplak, Ptuju Nuška Gajšek, Rušah Urška Repolusk, Selnici ob Dravi Vlasta Krmelj, Sveti Trojici v Slovenskih goricah David Klobasa, Vidmu Branko Marinič in Zavrču Slavko Pravdič.

Brez borbe so si nov mandat zagotovili v Cerkvenjaku Marjan Žmavc, Hajdini Stanislav Glažar, Majšperku Darinka Fakin, Makolah Franc Majcen in Rače-Framu Branko Ledinek.

Kljub izzivalcem so nov mandat dobili Mitja Horvat v Dupleku, Jožef Kokot v Gorišnici, Marko Soršak v Hoče-Slivnici, Alojzij Kaučič v Juršincih, Anton Leskovar v Kidričevem, Janez Kramberger v Lenartu, Joško Manfreda v Lovrencu na Pohorju, Milan Gabrovec v Markovcih, Matjaž Orter v Oplotnici, Stanislav Kovačič v Poljčanah, Ivan Žagar v Slovenski Bistrici, Jurij Borko v Središču ob Dravi, Bojan Kirbiš v Staršah, Silvo Slaček v Sveti Ani, Darja Vudler v Svetem Andražu v Slovenskih goricah, Peter Škrlec v Svetem Juriju v Slovenskih goricah, Mirko Cvetko v Svetem Tomažu, Štefan Švab v Šentilju, Alojz Benko v Trnovski vasi in Anton Butolen v Žetalah.

Sedem županj

Izmed 41 podravskih občin jih bodo županje vodile sedem. Predstavnice nežnejšega spola bodo županske stolčke zasedale v Cirkulanah (Antonija Žumbar), Kungoti (Tamara Šnofl), Majšperku (Darinka Fakin), na Ptuju (Nuška Gajšek), Rušah (Urška Repolusk), Selnici ob Dravi (Vlasta Krmelj) in Svetem Andražu v Slovenskih goricah (Darja Vudler).

V Sveti Trojici 30-letnik, v Gorišnici 72-letnik

Že v prvem krogu sta bila izvoljena najmlajši in najstarejši podravski župan. Občino Sveta Trojica bo v naslednjih štirih letih vodil 30-letni David Klobasa, v Gorišnici pa bo še naprej županoval Jožef Kokot, ki šteje 72 let.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Priimek aktualnega predsednika države?

Starejše novice