Reprezentativna sindikata v Pošti Slovenije sta se ob doslej neuspešnih pogajanjih z vodstvom družbe odločila za stavko.

Sindikat poštnih delavcev ter Sindikat delavcev prometa in zvez Pošte Slovenije bosta danes predstavila stavkovne zahteve in določila datum stavke zaposlenih Pošte Slovenije in Invalidskega podjetja Pošte Slovenije, ki jo bodo izvedli, če pogajanja z delodajalcem do takrat ne bodo uspešna, so sporočili iz sindikatov.

Kot poroča STA, Poštni delavci med drugim zahtevajo boljše delovne pogoje in manj obremenitev. Sindikata in vodstvo družbe sta imela pripravljen predlog dogovora, ki bi med drugim zajemal višji regres, uskladitev plač, višja povračila stroškov prevoza ter dodatke za mentorstvo in rezerve, a je članstvo sindikatov konec januarja ta dogovor zavrnilo.

Ocenilo je namreč, da bi dogovor sicer prinesel določene pozitivne učinke, ki bi se vsem zaposlenim poznali v denarnici, ne pa tudi rešitve za ključno težavo - preobremenjenost.

Zaposleni se namreč vsakodnevno soočajo z delom prek polnega delovnega časa, menjavo rajonov ali poslovalnic zaradi nadomeščanja odsotnih sodelavcev in drugimi neugodnimi delovnimi pogoji, so minuli teden pojasnili v sindikatih.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kakšne barve je sonce?

Starejše novice