Slovenski predsednik Borut Pahor se bo jutri ob 13. uri v MuziKafeju na Ptuju srečal s hrvaškim predsednikom Zoranom Milanovićem. Na priložnostnem srečanju bosta govorila o spopadanju obeh držav z epidemijo koronavirusa.

Predsednika Republike Slovenije in Republike Hrvaške bosta govorila o pomenu usklajenega delovanja pri odpravi omejevalnih ukrepov in soočanju z gospodarsko in socialno krizo, pri čemer je enotnost Evropske unije posebnega pomena.

Dotaknila se bosta tudi pomena sprave za spoštovanje zgodovine in ustvarjanje lepše prihodnosti. Milanović bo pred srečanjem položil venec k spominskemu obeležju v Spominskem parku Dobrava pri Mariboru, Pahor pa bo položil venec k spominskemu obeležju na Poljani, kjer se je 15. maja pred 75 leti končala druga svetovna vojna

Po srečanju na Ptuju bosta predsednika podala izjavo za javnost.

Predsednika in spremstvi bodo upoštevali varnostne ukrepe

V uradu predsednika republike so poudarili, da gre za eno redkih osebnih srečanj med predsedniki držav po razglasitvi pandemije covida-19: »Predsednik Pahor in predsednik Milanović ter njuni spremstvi bodo v času obiska upoštevali ukrepe Vlade Republike Slovenije za preprečavanje širjenja okužbe.«

Po poročanju STA bo to drugo srečanje Pahorja in Milanovića, odkar je slednji po zmagi na volitvah februarja letos prevzel položaj. Prvič sta se srečala 27. februarja na delovnem kosilu na Otočcu, kar je bil tudi prvi obisk novega hrvaškega predsednika v tujini.

V soboto bosta slovenski in hrvaški minister za notranje zadeve obiskala Ormož

V soboto, 16. maja, bo v Ormožu potekalo srečanje slovenskega ministra za notranje zadeve Aleša Hojsa s hrvaškim ministrom za notraanje zadeve in podpredsednikov vlade Republike Hrvaške Davorjem Božinovićem.

Srečanje bo namenjeno pogovorom glede pandemije covid-19 ter meddržavnim odnosom.

Ministra se bosta ob 9.30 srečala na mednarodnem mejnem prehodu Ormož, nato pa nadaljevala pogovore v ormoškem gradu. Po srečanju bosta podala izjavo za javnost.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kateri veliki ptič je najbolj značilen za Prekmurje?

Starejše novice