Prodaja osebnih vozil v Sloveniji krepko upada. To so najbolj priljubljeni modeli in znamke osebnih avtomobilov in lahkih gospodarskih vozil.

V Sloveniji je bilo januarja letos registriranih 7.278 novih osebnih in lahkih gospodarskih vozil, kar je po poročanju STA za osem odstotkov manj kot lani.

Po podatkih trgovinske zbornice je prodaja osebnih vozil upadla za 8,3 odstotka, prodaja lahkih gospodarskih vozil pa za 6,4 odstotka.

Še vedno je najbolj priljubljen Renault clio

Prejšnji mesec je bilo prvič registriranih 6.215 osebnih vozil. Med znamkami je bil na prvem mestu Volkswagen, sledila sta Renault in Škoda.

Najbolj prodajani modeli avtomobilov so bili v začetku leta 2020 Renaultov clio, prodali so jih kar 420. S številko 219 je sledil Volkswagnov tiguan, s številko 174 pa Škodina octavia.

Pri lahkih gospodarskih vozilih na vrhu Ford transit custom

V preteklem mesecu je bilo prvič registriranih 1.063 lahkih gospodarskih vozil. Med znamkami so prevladovali Ford, Renault in Fiat.

Januarja so največ prodali Fordovih modelov transit custom, kar 166. Sledila sta Renaultov model master s 100 in Fiatov model ducato s 85 prodajami.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kateri veliki ptič je najbolj značilen za Prekmurje?

Starejše novice