Protestni shod proti vladi Marjana Šarca bo pod geslom »Rešimo Slovenijo!« potekal 10. oktobra na Prešernovem trgu v Ljubljani.

Oktobra se napoveduje protest proti vladi Marjana Šarca. Shod pod geslom »Rešimo Slovenijo!« s somišljeniki pripravlja Franc Kangler, z njim pa bodo protestniki izrazili nezadovoljstvo nad trenutno okoljsko, varnostno, pravosodno in socialno politiko, poroča portal MMC Radiotelevizije Slovenija. 

Kangler opozarjal na težave 

Neenakost pred zakonom, zmanjševanje okoljskih standardov v prid bogatim podjetjem in kljub ugodnim gospodarskim razmeram vse več revnih državljanov – na te težave je treba glasno opozoriti, je za Televizijo Slovenija pred državnim zborom razložil Franc Kangler. »Mi bomo imeli rumene jopiče z napisom Rešimo Slovenijo,« je napovedal Kangler in ob tem na shod povabil tudi politike. »Z leve in desne naj pridejo in naj slišijo,« je dejal Kangler.

Na protestih rumenih jopičev v tujini so se sicer večkrat dogajali tudi izgredi, a Kangler zagotavlja: »Gospodu Šarcu sporočam, da naj ne pošilja agentov Sove za nami, ker mi ne rušimo ustavne ureditve.« Napovedal je, da bodo protesti potekali mirno, a hkrati opozoril, da ima vsakdo pravico do izražanja svojega mnenja, poroča MMC RTV SLO. 

Shod podprle tudi nekatere stranke

Do danes je svojo udeležbo potrdilo že 14 različnih civilnih iniciativ, ki že leta opozarjajo na številne težave v svojih občinah. »Generalno sporočilo je, da Slovenijo rešimo pred takšnim načinom, kajti demokracija je popolnoma padla. Neki odločevalci sami odločajo o stvareh, ki presegajo njihove odločitve,« je v telefonskem pogovoru za Televizijo Slovenija povedal Brane Grad, ki skupaj z okoliškimi kmeti protestira proti gradnji kanalizacijskega kanala čez vodovarstveno območje na ljubljanski Ježici, poroča MMC RTV SLO.

Protest podpirajo tudi v nekaterih političnih strankah. »Da se zaščitijo ljudje na podeželju, ki jih ogrožajo zveri, da se zaščitijo Ljubljančani, ki jim je ogrožena pitna voda, da se na Moravškem koncu jasno pokaže, da je nesprejemljivo, da se dolino zasiplje s strupenimi odpadki,« je svoje razloge za podporo navedel predsednik stranke SLS Marjan Podobnik.

»Upam, da bo to neki pozitiven znak za naprej in da se tudi civilna družba v Sloveniji poveže in da se nekdo, ki se bori za okolje, nekdo, ki se bori za delavce, sindikati – da stopimo skupaj in da povemo vladajoči politiki, da jih spremljamo,« je dejal Andrej Čuš, predsednik stranke Zelenih.

Kangler o samem programu protesta še ne želi govoriti, pravi pa, da lahko v Ljubljani 10. oktobra pričakujemo tudi kakšno presenečenje, še poroča MMC RTV SLO.

Komentarji (5)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kateri veliki ptič je najbolj značilen za Prekmurje?

Rene_1990 (nepreverjen)

Dobra poteza, samo da ta SD in DESUS odstranimo iz slovenske politike.

krmača (nepreverjen)

So že naročili granitne kocke, pazite, da ji ne bo zmanjkalo !!

In reply to by Rene_1990 (nepreverjen)

Kaplja (nepreverjen)

Kanglica Petru Bosmannu: kje si rojen. Peter Bosmann. VGani! Kanglica: kak te naj jaz uganem kje si ti rojen!

Za prenovo Slo… (nepreverjen)

Potrebne so spremembe, manj politike, manj uprav, vec pravice, boljse sodstvo ...

In reply to by Kaplja (nepreverjen)

"Ukinimo Slovenijo" (nepreverjen)

Cas za spremembe in pravicno delitev Slovenije. Kar je bilo italijanskega dobi Italija, kar je bilo hrvaskega Hrvaska in kar je bilo avstroogrskega Avstrija.

Starejše novice