Odbila je ura, ko so se volilne skrinje zapečatile. Največ glasov so volivci zaupali Nuški Gajšek in Štefanu Čelanu, ki se bosta pomenila v drugem krogu.

Na približno 3200 voliščih se je lahko dobrih 1,7 milijona volilnih upravičencev do 19. ure izreklo o novih županih in občinskih svetnikih. V občinah, ki imajo ustanovljene ožje dele, so potekale tudi volitve v svete krajevnih, vaških in četrtnih skupnosti.

Na Ptuju je volilo 10.633 ali 54,56 odstotka volilnih upravičencev.

Na Ptuju drugi krog z Gajškovo in Čelanom

V najstarejšem slovenskem mestu se je v boj za županski stolček podalo devet kandidatov, kar je enako število kot na prejšnjih volitvah leta 2014. Za položaj župana se v drugo ni potegoval trenutni župan Miran Senčar, njegovo listo je zastopal Gorazd Orešek, na lokalnih volitvah pa se je vnovič preskusil nekdanji dolgoletni župan Štefan Čelan.

Od strankarskih kandidatov so se ob Robertu Križaniču, kandidat SMS Zelenih Evrope, v boj podali še Rajko Fajt iz vrst SDS, Nuška Gajšek iz vrst SD in prvi mož Zelenih Andrej Čuš, SMC je v boj poslala Dejana Dokla, NSi pa Janeza Rožmarina. S podpisi volivcev in podporo liste Ptuj je naš je kandidiral še Igor Majnik.

Prikazano je stanje po podatkih, obdelanih do 22.30

Preštetih je 100 odstotkov glasov. Vsi podatki so neuradni.

Največ glasov so volivci zaupali Nuški Gajšek (27,95 %) in Štefanu Čelanu (24,67 %), ki se bosta pomenila v drugem krogu.

Na predčasnem glasovanju, ki je potekalo od torka do četrtka, je bila v mestnih občinah udeležba večinoma večja kot na predčasnem glasovanju na prejšnjih lokalnih volitvah. V Ljubljani je predčasno volilo 3,1 odstotka volilnih upravičencev ali 7072 ljudi, pred štirimi leti več kot pol manj.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kateri veliki ptič je najbolj značilen za Prekmurje?

Starejše novice