Drugi krog lokalnih volitev je prinesel rezultate: Ptujčani so vodenje občine za prihodnja štiri leta zaupali Nuški Gajšek.

V 56 slovenskih občinah je včeraj potekal še drugi krog županskih volitev. Na Ptuju je svoje glasove lahko oddalo 19.461 volilnih upravičencev. Do 11. ure je svoje glasove oddalo 11,77 odstotkov volilnih upravičencev, do 16. ure pa 34,10 odstotkov.

Za županski stolček sta se pogajala Nuška Gajšek, ki je v prvem krogu dobila 28,10 odstotkov glasov, in Štefan Čelan, ki je v pred dvema tednoma dobil 24,64 odstotkov glasov volilnih upravičencev.
 

Ptujčani občino zaupali Gajškovi

Nuška Gajšek je tudi v drugem krogu požela več podpore, in sicer 66,32 odstotkov. 

»Iskreno se zahvaljujem vsem Ptujčankam in Ptujčanom, ki so mi zaupali svoj glas, saj so prepoznali, da Ptuj potrebuje drugačno vodenje. Vem, da nam bo v povezovalnem in pozitivnem duhu, kar bo spremljalo moj mandat, uspelo veliko dobrih stvari. Želim si, da bo kvaliteta bivanja naših občank in občanov čez štiri leta boljša,« je povedala ob izvolitvi.

Za Ptujinfo je zaupala, da gre predvsem za veliko odgovornost: »Naredila bom vse, kar je v moji moči, da bom to (zaupanje Ptujčanov in Ptujčank) upravičila. Mislim, da sem s preteklim delom dokazala, da to znam in to zmorem. In da bomo pokazali, da gremo od tu naprej le gor.«

»Verjamem, da je k temu pripomogla tudi naša kampanja, ki smo jo peljali zelo konstruktivno in povezovalno. Prepričana sem, da so se Ptujčani naveličali teh delitev in da je zdaj tisti trenutek, ko lahko stopimo skupaj, se poenotimo in delamo skupaj dobro za Ptuj,« je še dejala.

Gajškovi čestital tudi bivši župan Miran Senčar

Preko svojega Facebook profila pa je veselje ob zmagi Gajškove izrazil tudi bivši župan Mestne občine Ptuj Miran Senčar. 
 

Kako so volili v podravskih občinah?

Medtem ko so prebivalci Maribora za župana izvolili Saša Arsenoviča, pa so v drugem krogu župana dobili tudi v občinah Pesnica, Miklavž na Dravskem polju, Ruše, Kungota, Dornava, Lovrenc na Pohorju, Ormož, Poljčane in Videm

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kateri veliki ptič je najbolj značilen za Prekmurje?

Starejše novice