Uredništvo Ptujinfo je v lokalu Muzikafe soočilo kandidata za župana Ptuja, ki sta se prebila v drugi krog - Nuško Gajšek in Štefana Čelana.

V finalnem soočenju so trčila mnenja, načrti in vizije županskih kandidatov za sedež Mestne občine Ptuj drugega kroga  - Nuške Gajšek in Štefana Čelana. Na finalnem soočenju sta oba dobila tudi priložnost, da drug drugemu zastavita tehtno in premišljeno vprašanje.

Povprašali smo ju, kako bosta organizirala javna podjetja in kaj je glavni neizkoriščeni potencial občine? Dotaknili smo se 1950-letnice prve pisne omembe Ptuja in arheološke dediščine mesta

Bralka Ptujinfo je s strani Gajškove želela komentar na očitke, da je »karierna političarka brez izkušenj v realnem sektorju«, bralec Ptujinfo pa je Čelana povprašal, kam s siromašnimi, če bi v mestno jedro naselili premožnejše.

Zanimalo nas je, kaj bo z mestno tržnico pod njunim županovanjem in kaj bosta ponudila mladim, da bi se vračali ali ostajali na Ptuju. Ima Ptuj v Spodnjem Podravju vodilno vlogo, ki bi jo moral imeti?

Nismo mogli niti mimo nogometa na Ptuju. Zanimalo nas je, ali so Nigerijci dober partner za dolgoročno prihodnost nogometa na Ptuju in ali bi bila občina morala posredovati v Nogometnem klubu Drava Dakinda Ptuj, če bi bilo potrebno reševanje? 

Ob zaključku smo ju povprašali, katero točko programa svojega protikandidata vendarle ocenjujeta za dobro - ali je vse narobe? In pa ... Bi bila drug drugega pripravljena imenovati za podžupana?

Kakšni so bili njuni odgovori? Poglejte spletno soočenje drugega kroga županskih kandidatov Mestne občine Ptuj.

Fotografije iz zakulisja soočenja ...

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kateri veliki ptič je najbolj značilen za Prekmurje?

Starejše novice