Zaključek postopka pred Državno revizijsko komisijo sedaj Mestni občini Ptuj omogoča, da izbere najboljšega ponudnika in z njim začne izvedbo del.

»Državna revizijska komisija je potrdila odločitve Mestne občine Ptuj za oddajo javnega naročila za projekt Ureditev mestne tržnice,« je iz kabineta župana sporočila Barbara Ferčič. Dodala je, da so izpolnjeni pogoji za nadaljevanje projekta, s katerim bo Ptuj pridobil urejeno mestno tržnico in obenem prenovljen pomemben del starega mestnega jedra.

Na občini poudarjajo, da so vse postopke izvedli zakonito, v želji, da dobimo najugodnejšega izvajalca s pravim razmerjem med kakovostjo in ceno.

»Zaključek postopka pred državno revizijsko komisijo sedaj omogoča, da mestna občina izbere najboljšega ponudnika in z njim začne izvedbo del. Odpiranje ponudb za javno naročilo za izvajalca del bo 19. aprila,« je dodala Ferčičeva. Pri obnovi mestne tržnice gre za tlakovanje ogromne površine, zato so v razpisu izpostavili pričakovanja glede dosedanjih referenc ponudnikov.

Župan Miran Senčar odločitev pozdravlja in pravi, da so jo pričakovali. »To potrjuje, da je Mestna občina Ptuj vse postopke izvedla zakonito, gospodarno in transparentno. Sedaj lahko s polno paro nadaljujemo projekt ureditve mestne tržnice, da Ptuj korak za korakom prenovi svoje zgodovinsko jedro. Z ureditvijo tržnice ustvarjamo pogoje za povečanje mestnega utripa, boljše pogoje za tržnično dejavnost in nov prireditveni prostor v samem srcu Ptuja.«

Odpiranje ponudb za javno naročilo za izvajalca del bo 19. aprila 2018, kar je Mestna občina Ptuj objavila na portalu javnih naročil.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kateri veliki ptič je najbolj značilen za Prekmurje?

Starejše novice