V Slovenije deluje 92 notarjev. Preverili smo, kako poslujejo podravski notarji. Največ prihodkov med njimi ima Ines Bukovič, največjo rast v primerjavi z letom prej pa Nataša Počkaj, ki je skoraj početverila prihodke.

Finance so se zakopale v podatke o poslovanju slovenskih notarjev. Skupni prihodki 92 notarjev v Sloveniji so lani znašali 24,9 milijonov evrov, kar je dober odstotek manj kot leto prej. Pri poslovnem časniku so preverili, kateri notarji so lani ustvarili največ prihodkov in kateri so v primerjavi z letom prej zabeležili največjo rast.

Pri podatkih gre za prihodke, in ne zaslužek notarskih pisarn, saj podatki o dobičku niso dostopni.

En milijonar, dosedanji drugi največji razrešen

Največ prihodkov med notarji v državi ima Miro Košak. Njegova pisarna je po poročanju Financ kot edina v letu 2018 dosegla več kot milijon evrov prihodkov, natančneje 1.032.454 evrov. Drugi notar z največjim prihodkom je v prejšnjih letih bil Jože Sikošek, ki je denimo v letu 2017 zabeležil nekaj več kot 900 tisočakov prihodkov. Toda Sikošek ni več notar, saj ga je ministrstvo za pravosodje  lani razrešilo zaradi pravnomočne obsodbe izpred dveh let zaradi pomoči pri zlorabi položaja.

Na drugem mestu po višini prihodkov je tako zdaj Uroš Kos, ki je zabeležil za več kot 300 tisočakov prihodkov manj od Košaka – dobrih 688 tisočakov.

To so prihodki podravskih notarjev

Kako pa poslujejo podravski notarji? Na območju Maribora, Ptuja in Lenarta posluje 11 notarjev. Največ prihodkov med njimi je zabeležila mariborska notarka Ines Bukovič. ki je imela v letu 2018 za 614.198 evrov prihodkov. Njena pisarna je po višini prihodkov četrta največja v državi.

Na drugem mestu je pisarna Ksenije Košar Bratuša s 449.490 evrov prihodkov, na tretjem pa ptujski notar Andrej Šoemen s 422 tisočaki prihodkov. Povprečen prihodek notarske pisarne na ravni države lani je znašal 271 tisoč evrov. Nadpovprečno višino prihodkov je med podravskimi notarji zabeležila še Darinka Kobalej Šteharnik, ki je imela v letu 2018 344.402 evrov prihodkov. Ostali so zabeležili podpovprečni prihodek.

Čeprav je Nataša Počkaj iz Maribora zabeležila najmanj prihodkov med podravskimi notarji, je rekorderka na ravni celotne države. Zabeležila je namreč kar 274,6-odstotno povišanje prihodkov v primerjavi z letom prej. V letu 2017 je dosegla dobrih 30.000 evrov prihodkov, v letu 2018 pa skoraj štirikrat več - 113.629 evrov.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kako je ime prekmurskemu glasbeniku Kreslinu?

Starejše novice