Med prazniki dovoljeno prehajanje med občinami in regijami za namen obiska.

Vlada je na zadnji seji sprejela predlog zakona o interventnih ukrepih za pomoč pri omilitvi posledic drugega vala epidemije covid-19 oziroma tako imenovanega PKP7 in načrt ukrepov v času božično-novoletnih praznikov.

Prehajanje med občinami in regijami za namen obiska

Za čas praznikov so določene izjeme glede omejitve prehajanja med občinami in regijami. Prehajanje med občinami in regijami za namen obiska bo tako dovoljeno v obdobju od 31. decembra 2020, od 12. ure, do 1. januarja 2021, do 20. ure.

Šest oseb iz dveh gospodinjstev, policijska ura ostaja

Začasno je dovoljeno druženje do šest oseb iz največ dveh gospodinjstev na zasebnih površinah, v to število pa se ne štejejo osebe, mlajše od 15 let.

Vse druge omejitve in prepovedi iz odloka ostanejo v veljavi - prepovedane prireditve, shodi, slavja, praznovanja in poroke, prepoved zbiranja in policijska med 21. in 6. uro.

Šport kot izjema

Sicer pa spomnimo, da po novem športna dejavnost velja kot izjema za prehajanje občinskih meja v regiji.

To pomeni, da lahko posameznik ali osebe iz skupnega gospodinjstva prehajajo med občinami znotraj statistične regije, kjer imajo prebivališče, za namen izvajanja individualnih športnih aktivnosti ali gibanja v naravnem okolju izven naselij, pri čemer morajo upoštevati priporočila Nacionalnega inštituta za javno zdravje.

Komentarji (1)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kako je ime prekmurskemu glasbeniku Kreslinu?

Mario (nepreverjen)

Saj se nobeden ne spozna na vase odloke

Starejše novice