Fotografija je simbolična.
 Od danes pa do preklica so zaprte vse šole in vrtci. Ukrep je po pojasnilih ministrstva nujen in neizbežen, prepoved pa so skrbno in strokovno premislili. Šolsko leto se tako lahko zavleče v poletje.

Prepoved se nanaša na vrtce, osnovne šole, osnovne šole s prilagojenim programom, glasbene šole, zavode za vzgojo in izobraževanje otrok in mladostnikov s posebnimi potrebami z izjemo tistih, ki so ustanovljeni za delo z otroki s čustvenimi in vedenjskimi motnjami, srednje šole, višje strokovne šole, domove za učence, organizacije za izobraževanje odraslih ter univerze in samostojne visokošolske zavode. Velja tudi za dijaške in študentske domove z nekaj izjemami.

Nova ministrica za izobraževanje, šolstvo in šport Simona Kustec je danes v oddaji Dobro jutro na Televiziji Slovenija pojasnila, da bodo izobraževalne ustanove zaprte za vsaj dva tedna, »če pogledamo primerljive države, kjer se je virus že razvil, pa lahko govorimo tudi o enem mesecu, lahko pa še več,« je še pojasnila.

Ministrica je sicer na vprašanje voditelja, ali je mogoče, da se šolsko leto podaljša v poletje, je odgovorila:

»Vsekakor je to možno in najverjetneje se bo to tudi zgodilo.«

Sicer pa ministrica poudarja, da se trenutno ne smemo obremenjevati s časom, ker je najpomembneje to, da preprečimo še hitrejši prenos virusa.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kateri veliki ptič je najbolj značilen za Prekmurje?

Starejše novice