Štajerska varda je spisala kazensko ovadbo zoper ormoške občinske svetnike, ki je paravojaškim formacijam izrekla negostoljubje v Ormožu. Andrej Šiško tam zdaj napoveduje tabor, vardisti pa se ob meji sprehajajo vsak konec tedna.

Sklep občinskega sveta občine Ormož, ki obsoja ravnanje pripadnikov vard in jim v tamkajšnjih krajih odreka gostoljubje, več kot očitno ni vplival na delovanje Štajerske varde. Ta je bila v Ormožu aktivna tudi v zadnjih dneh.

»Zadnje aktivnosti smo imeli ta petek in soboto, torej pred dvema dnevoma. To je za nas zelo zanimivo področje, ker je obmejno,« pravi prvi mož Štajerske varde Andrej Šiško.

Šiško spisal kazenske ovadbe za ormoške občinske svetnike

Štajerska varda se je namesto upoštevanja mnenja ormoškega občinskega sveta tamkajšnje politike zdaj lotila s kazensko ovadbo.

»Pripravili smo kazenske ovadbe zoper občinske svetnike občine Ormož, in sicer skupine GPS, ki je to zadevo zakuhala. Ti ljudje bodo morali odgovarjati za svoje početje, saj so slovensko javnost prevarali in zavedli,« razlaga Šiško.

Še letos vsaj pet taborov, prvi v Ormožu

Namesto, da bi na željo večine v občinskem svetu upoštevali željo iz Ormoža, vardisti v začetku septembra načrtujejo tabor.

»Moral bi biti konec meseca avgusta, ampak zaradi nekaterih zasebnih zadev ga bomo prestavili v začetek meseca septembra. Vsekakor pa bo tabor tam pred Slovenskimi Konjicami,« pravi Šiško in še dodaja, da letos načrtujejo še vsaj pet ali šest podobnih taborov po vsej državi.

Komentarji (4)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Priimek aktualnega predsednika države?

Puutt (nepreverjen)

Ali nemore nihče šiška spraviti pod zemljo, potem bo mir inredv državi. Kako si upa ignorirati državo, trba ga je spraviti v zapor da nebo delal državi sramonte.

Čergoli (nepreverjen)

Tabor v Ormožu??? Super potem pa vse spraviti na psihiatrijo in bo mir. Pa si naj šiško nekam vtakne vardo. Indijanec posrani.

Franc s Piramide (nepreverjen)

Ljudje, ki so tam doma, podpirajo vardo.

Purdiji (nepreverjen)

Vsak vard naj stopi pred ogledalo s plastično puško in naj se pohleda. Vpraša se naj kaj vidi, 8n če je to normalno za odraslega človeka

Starejše novice