Steklarna Rogaška mora zaradi nenehnih sprememb vedenja potrošnikov in trgovinskega okolja povečati učinkovitost poslovanja, zato so se odločili za ukinitev do 200 delovnih mest.

V Steklarni Rogaška so danes začeli posvetovanja z zaposlenimi, ki jih bo morda ta ukrep prizadel, so za STA povedali v steklarni, kjer je trenutno zaposlenih okoli 830 delavcev.

Pojasnili so, da je namen predlaganih sprememb zaščita in podpora samega jedra steklarne. Glede ukinitve delovnih mest se bo vodstvo steklarne posvetovalo s predstavniki zaposlenih, podjetje pa bo pri tem v naslednjih mesecih tesno sodelovalo z delavci in njihovimi predstavniki.

Ti načrti so del programa prestrukturiranja iz decembra lani, katerega namen je zmanjšanje stroškov. V okviru programa bodo ovrednotili celotno dobavno in distribucijsko omrežje ter poiskali rešitve za izboljšanje učinkovitosti.

»Ker se vedenje potrošnikov in trgovinsko okolje spreminjata, moramo izboljšati konkurenčnost poslovanja in se usmeriti v trajnostno rast. Odločitve, ki smo jih sprejeli in jih objavljamo danes, so bile izredno težke, vendar menimo, da nam bodo pomagale povečati učinkovitost. Naredili bomo vse, kar je v naši moči, da bomo prizadetim zaposlenim v prehodnem obdobju zagotovili ustrezno podporo,« je dejal višji podpredsednik dobavne verige v družbi Mogens Hansen.

Steklarna Rogaška bo ostala pomembno središče za proizvodnjo visokokakovostnih kristalnih izdelkov. Ekipa vrhunsko usposobljenih zaposlenih bo še naprej ročno izdelovala izdelke visokega kakovostnega razreda, so dodali v vodstvu. Podjetje namerava letos tudi vlagati v razvoj steklarne, v načrtu je obnova peči in modernizacija druge proizvodne opreme.

Steklarno Rogaška je leta 2015 kupila družba Fiskars Group, ki pa zaposluje približno 7300 delavcev v 30 državah.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kako je ime prekmurskemu glasbeniku Kreslinu?

Starejše novice