Na Mestni občini Maribor se je včeraj zvečer zgodilo nenapovedano srečanje med predsednikom vlade Janezom Janšo in mariborskim županom Sašem Arsenovičem.

Sestanka so se udeležili tudi mariborski podžupan Samo Peter Medved, poslanec Državnega zbora Republike Slovenije Dejan Kaloh, predsednik sveta Univerzitetnega kliničnega centra Maribor Jože Šabeder ter mestni svetnik Alen Filipovič.

Predsednik vlade Janez Janša se je v Mariboru ustavil tekom sobotnih delovnih obveznosti med Ljubljano in Mursko Soboto, kar vodstvo mariborske občine ocenjuje kot pozitivno, saj si je premier vzel čas in županu prisluhnil glede vseh odprtih tem med Mestno občino Maribor in Vlado Republike Slovenije, so sporočili z mariborske občine.

Spregovorila sta o prenosu Upravne enote Maribor na novo lokacijo, o izzivih črpanja evropskih sredstev, o financiranju projektov Mestne občine Maribor, kjer je premier potrdil dogovor o financiranju, ki sta ga 20. novembra sprejela minister za kulturo Vasko Simoniti in mariborski župan Saša Arsenovič.

Premier je županu zagotovil proaktivno delo ministrstev do mariborske občine, še posebej tistih, ki trenutno niso aktivno vpeta v reševanje zadeve korona virusa. 

Kot ključno informacijo, ki jo na Mestna občina Maribor še posebej pozdravljajo, štejejo zagotovitev predsednika Vlade Republike Slovenije Janeza Janše, da bo Maribor v mesecu januarju 2021 obiskal s celotno ministrsko ekipo oziroma Vlado Republike Slovenije, so še sporočili z mariborske občine.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kakšne barve je sonce?

Starejše novice