Slika je simbolična.
Gibanje Svoboda je danes sporočilo, da po treh tednih začasno zaklenjenega družbenega profila Twitter, tega ne bodo več uporabljali.

Stranka Gibanje Svoboda se je odločila, da družbenega omrežja Twitter ne bo več uporabljala.

»Skoraj tri tedne je minilo, odkar je bil naš račun zaradi (tehnične) napake začasno zaklenjen in v tem času smo ugotovili, da Twitterja za učinkovito nagovarjanje ter obveščanje državljank in državljanov o aktivnostih stranke sploh ne potrebujemo,« so zapisali člani stranke Gibanje Svoboda.

Po njihovih ugotovitvah naj bi analize kazale, da Twitter v Sloveniji aktivno uporablja zgolj ozek krog ljudi.

Verjamejo, da se je Twitter hkrati tudi sprevrgel v družbeno omrežje, ki so ga določene skupine - tukaj naj bi se šlo predvsem za člane in podpornike nekaterih političnih strank - zlorabile za poglabljanje polarizacije, širjenje lažnih novic, manipulacij, diskreditacij, žalitev in celo sovražni govor.

Na Gibanju Svoboda še pravijo, da so svojim volivkam in volivcem obljubili, da bodo na vseh ravneh družbe vzpostavili kulturni dialog ter spoštljivo in vključujočo komunikacijo.

»To obljubo izpolnjujemo. O naših aktivnostih in dosežkih bomo državljanke in državljane še naprej podrobno obveščali na Facebook strani Gibanja Svoboda, na strankinem Instagram profilu, na spletni strani www.gibanjesvoboda.si ter s transparentnim delom naših ministrov, poslancev, evropskih poslancev, županov, mestnih in občinskih svetnikov ter drugih članov stranke,« so še zapisali.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kateri veliki ptič je najbolj značilen za Prekmurje?

Starejše novice