FOTO: Mediaspeed
Ptujski mestni svet je za novo direktorico Zavoda za turizem Ptuj potrdil Tanjo Srečkovič Bolšec, ki je sicer vrsto let delala na mariborskem zavodu za turizem.

Prejšnja direktorica Zavoda za turizem Ptuj Katja Gönc je odstopila konec marca po očitkih, da naj bi pri zasebnem izvajalcu komercialnega dela programa na Kurentovanju dosegla, da je ponujal gostom le vino njenega brata. Gönčeva je sicer to vztrajno zanikala, a na koncu vendarle podala zahtevo za razrešitev z mesta direktorice.

Na razpis za direktorja sta se prijavila dva kandidata, med katerima je na osebni predstavitvi najbolj prepričala Tanja Srečkovič Bolšec. Položaj direktorice bo prevzela 1. julija, mandat pa traja pet let.

Županja Nuška Gajšek pričakuje, da se bodo z novo direktorico že kmalu usedli skupaj in izrekli svoja pričakovanja glede nadaljnjega dela zavoda, poroča STA.

»Ptuj je turistični biser, turizem pa je gospodarska panoga in zahteva širši pristop. Trudili se bomo, da pozicioniramo Ptuj na turistični zemljevid tako, kot si zasluži, in verjamem, da bomo skupaj našli recept, kako to izpeljati,« je po seji mestnega sveta povedala županja.

Direktorju javnih služb nov mandat brez razpisa

Mestni svetniki so podali tudi soglasje k novemu mandatu direktorja Javnih služb Ptuj Alena Hodnika. Štiriletni mandat mu poteče 22. septembra, nadzorni svet podjetja pa je sklenil, da postopek imenovanja direktorja izvede na način ponovnega imenovanja brez predhodnega razpisa, še piše STA.

Za to je bilo potrebno predhodno soglasje mestnega sveta, ki je bilo na včerajšnji seji tudi podano.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kako je ime prekmurskemu glasbeniku Kreslinu?

Starejše novice