Uprava Perutnine Ptuj je preklicala za četrtek napovedano izredno skupščino družbe, na kateri bi lastniki morali odločati o imenovanju novih članov nadzornega sveta.

Ker je šlo za predlog novih nadzornikov iz vrst najverjetnejšega novega večinskega lastnika, je do preklica prišlo zaradi dejstva, da varuh konkurence še ni odločil o prevzemu. Sedanji največji lastnik Sij je z ukrajinsko skupino MHP prodajno pogodbo za 90,69-odstotni delež Perutnine Ptuj sklenil že prejšnji mesec, za dokončno sklenitev posla pa ukrajinski vlagatelji še vedno čakajo odločitev slovenske agencije za varstvo konkurence. Čeprav so Ukrajinci končni prevzem pričakovali še pred novim letom, se to očitno še ne bo zgodilo, poroča STA. 

V skladu s skupščinskim predlogom, o katerem bodo zdaj morali odločati nekaj pozneje, bi namesto Andreja Zubitskega, Polone Marinko, Evgenija Zvereva, Dagmar Planko in Helene Ploj Lajovic mesto v nadzornem svetu dobili izvršna direktorica in glavna finančna direktorica MHP Holdinga Viktorija Kapeljušna ter Maksim Pisarjev, Laroslav Mihajlovski, Vitalij Adamčuk in Uroš Ilić.

Aktualni lastniki so si izplačali devet milijonov evrov bilančnega dobička

Medtem so si aktualni lastniki ptujske družbe v torek v skladu s sklepom izredne skupščine prejšnji teden že izplačali devet milijonov evrov od ustvarjenega bilančnega dobička oziroma 0,84 evra na delnico, kar je skoraj petkrat toliko kot so si nameravali s prvotnim sklepom iz avgustovske redne skupščine, poroča STA. 

Skupščina družbe je prejšnji teden soglasno sprejela še spremembe statuta v delu, ki se nanaša na zastopanje članov uprave, in sicer tako, da bo uprava delovala kot kolegijski organ, člana uprave pa sprejemata odločitve soglasno.

Ukrajinski vlagatelji so ob sklenitvi dogovora s Sijem, ki je v lasti ruskega kapitala, napovedali, da nameravajo v proizvodno bazo v naslednjih štirih do petih letih vložiti okoli 200 milijonov evrov, s čimer želijo okrepiti obstoječi vertikalno integrirani poslovni model družbe ter vlagati v razvoj in tehnologijo, kot tudi v njene blagovne znamke, poroča STA. 
 

Komentarji (3)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Priimek aktualnega predsednika države?

Miki (nepreverjen)

Spominjali se boste zlatih let, ko ste bili nevoščljivi svojim Slovencem v vodstvu PP.
Od sedaj bo še samo molzna krava turbo kapitalistom iz tujine na plečih mizerno plačanih delavcev.
Nič nisem več ponosen, da je to podjetje na Ptuju. Kooperantje pa bodo neprestano izsiljevani dokler bodo pač zdržali, potem pa...

Perutnine so ... (nepreverjen)
posojilaa386001 (nepreverjen)

občasne ponudbe

Pozdravljeni, nudimo posojila posameznikom in podjetjem za 5000 do 10 milijonov evrov. Obrestna mera znaša 3% na mesec. Oddaja traja od 1 do 30 let. Imamo investitorje, ki so zainteresirani za financiranje velikih projektov in posojila s predplačili. E-naslov: [email protected]
Whatsapp: +33 6 44 69 81 35
Viber: +33 6 44 69 81 35

Starejše novice