Kmetijska ministrica in podpredsednica Vlade RS je na izvršnem odboru stranke odstopila s položaja predsednice.

Aleksandra Pivec na izvršnem odboru odstopila z mesta predsednice stranke DeSUS. Po izvršnem odboru je sicer na dnevnem redu še nadaljevanje seje sveta stranke, na katerem je bilo moč pričakovati tudi glasovanje o njeni razrešitvi.

Glede morebitne razrešitve je sicer Pivčeva pred dnevi dejala, da bi se proti taki odločitvi sveta stranke, ki mu predseduje zdravstveni minister Tomaž Gantar, borila tudi po sodni poti. 

Odstop in napoved kandidature

V izjavi za medije je Pivčeva potrdila, da je izvršni odbor seznanila s svojim odstopom, ki ga bo obravnaval še svet stranke. Izvršni odbor je hkrati svetu stranke predlagal, da se nemudoma skliče predčasni kongres, na katerem bo izvoljen nov predsednik, za čas do kongresa pa se izvoli enega od podpredsednikov za vodenje stranke. Izvršni odbor bo v primeru, da svet stranke ne bo ravnal v skladu s statutom stranke, uporabil vsa razpoložljiva sredstva, je dejala.

Ostaja ministrica in podpredsednica vlade

Pivčeva je obenem potrdila, da bo na izrednem kongresu ponovno kandidirala za predsednico, saj čuti, da ima na terenu podporo, njen odstop pa njeno funkcijo ministrice in podpredsednice vlade ne vpliva, razen, če bo na kongresu izvoljen nov predsednik stranke.

Kongres naj bi potekal v roku meseca in pol, vodstvo stranke pa bo volilo 210 delegatov, kar je bistveno bolj legitimno kot pa, da o vodenju stranke odloča svet stranke, ki ga sestavlja 15 članov, po mnenju Pivčeve.

Komentarji (1)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kateri veliki ptič je najbolj značilen za Prekmurje?

krmača (nepreverjen)

Pivčeva odstopila, a je napovedala ponovno kandidaturo ?! Se strinjam, zanimivo bo v kolikor z novo kandidaturo uspe, potem ne ostane drugega, da posranci mandat vrnejo, kar ne bodo, bodo raje prestopili v drugo stranko !!

Starejše novice