Foto: Impol, Facebook
Skupina Impol v Slovenski Bistrici, ki se ukvarja s proizvodnjo aluminija in aluminijastih izdelkov, zaposluje več kot tisoč delavcev. Zaradi epidemije koronavirusa doslej noben od njih ni ostal brez dela. Kako bo v prihodnje?

V času razglasitve pandemije so se v slovenjebistriškem podjetju Impol ukvarjali predvsem z uvajanjem ukrepov za zaščito zaposlenih: upoštevanje razdalje, nošenje mask, razkuževanje skupnih prostorov, garderob in strojev, zaprtje jedilnice in podobno.

»Zaposlene smo prek poročevalca dnevno obveščali o dogodkih in stanju v skupini Impol. Kmalu zatem so se začele pojavljati težave z zamikom odprem s strani kupcev in z zmanjševanjem obsega naročil. To najbolj občutimo v segmentu izdelkov, ki so namenjeni avtomobilski industriji,« so povedali v Impolu.

Delavce in njihovo znanje v Impolu zelo cenijo

Ukrepov čakanja na delo, skrajšanih delovnih časov in podobnega v Impolu niso uveljavljali: »Zelo cenimo naše zaposlene in njihovo znanje, zato želimo ohraniti čim večji delež zaposlitev. Pa čeprav je v tem trenutku povpraševanje po naših izdelkih prenizko.«

V podjetju so zmanjšali obseg študentskega dela in nadurno delo. Z zaposlenimi so se tudi dogovorili, da v večjem obsegu koristijo dopust. Drugih ukrepov zaenkrat niso sprejemali.

Zaščitne maske niso več potrebne

Z razglasitvijo zaključka epidemije so v Impolu ukrepe omilili. Znova so odprli tudi jedilnico, vendar ob omejitvi števila uporabnikov.

»Prenehali smo z dnevnim razkuževanjem garderobnih prostorov in strojev, frekvenca razkuževanja garderob se je prestavila na tedenski nivo. Uporaba mask zaposlenih ni več potrebna, če je možno zagotavljati razdalja 1,5 metra,« so razložili v Impolu.

Izjema so šoferji in drugi zunanji dostavljalci materiala v industrijske cone, ki morajo zaščitne maske uporabljati ves čas gibanja znotraj industrijske cone. 

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Priimek aktualnega predsednika države?

Starejše novice