Marsikatero slovensko podjetje, predvsem tista v industriji, se je na vrhuncu poletja tudi letos odločilo za kolektivni dopust.

V nekaterih podjetjih kolektivni dopust velja za skoraj vse zaposlene, v drugih le za del ali za določen obrat, skoraj povsod pa čas prekinitve proizvodnje izkoristijo tudi za redna vzdrževalna in investicijska dela.

V bistriškem predelovalcu aluminija Impolu so poletni kolektivni dopust organizirali samo v manjšem delu skupine Impol, in sicer v družbah Stampal in Rondal, ki se temu prilagodita zaradi dinamike naročil. Na dopustu je tako dva tedna 120 zaposlenih, poroča STA.

V Mariborski livarni Maribor letos čez poletje niso predvideli kolektivnega dopusta, izjema sta le oddelka kovačije in galvanike, kjer je od konca julija dva tedna na dopustu 35 delavcev, v tem času pa bodo izvajali redna vzdrževalna dela na opremi.

V kidričevskem Talumu imajo kolektivni dopust v tistih poslovnih enotah, kjer proizvodni proces to dopušča. Letos so na dvotedenskem kolektivnem dopustu sodelavci treh enot, v tem času pa sodelavci iz drugih enot v proizvodnih procesih opravljajo redne letne remonte in vzdrževalna dela.

Okoli 1800 zaposlenih v zreškem Uniorju v tem času prav tako večinoma koristi kolektivni dopust, ki pa je različen po posameznih programih. Zadnji teden julija so tako dvotedenski dopust začeli koristiti zaposleni v programu odkovkov in skupnih službah, ta teden so se jim pridružili tudi vsi ostali programi, še naslednji teden pa ga bodo nadaljevali v programih ročnega orodja in strojegradnje.

V tem času opravljajo vzdrževalna dela, čiščenje in različne servise, kar velja tudi za Gorenje, kjer so s kolektivnim dopustom začeli 20. julija, ki bo trajal vse do 12. avgusta.

Tudi v vseh proizvodnih obratih Droge Kolinske čas kolektivnih dopustov izkoristijo za vzdrževalna dela na strojni opremi. V izolski proizvodnji Barcaffe dvotedenski dopust koristijo prav v teh dneh, v proizvodnji Argete ga bodo naslednja dva tedna, v Mirni pa so ga zaključujejo ta teden. Delavci polnilnice pijač v Rogaški Slatini kolektivnega dopusta niso imeli.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kakšne barve je sonce?

Starejše novice