Gramoznica Pleterje v Kidričevem naj bi bila v kratkem bogatejša za Športno-rekreacijski center Green Lake, so sporočili iz tamkajšnje občine. Gradnja poteka po načrtih, dodajajo. Predstavnik slovensko-hrvaškega konzorcija MartinTurk pa pravi, da bodo prvi del odprli maja prihodnje leto, saj so skoraj končane tribune ob prireditvenem prostoru, postavljajo tudi žičnico za smučanje in deskanje na vodi.

420-metrska žičnica za smučanje ali deskanje na vodi

Konzorcij ga sestavljajo Cestno podjetje Ptuj, Betonarna Kuhar in reško podjetje CWS Cable sistems, junija pa ga je ustanovil podjetje ŠRC Pleterje. Turk obljublja, da bo športno rekreacijski center edini tovrstni v Sloveniji, saj bo na enem mestu ponujal pestro športno in kulturno dogajanje.

»Do začetka naslednje poletne sezone bo postavljena 420-metrska žičnica za smučanje ali deskanje na vodi šestim obiskovalcem hkrati, urejeno bo tudi območje za kampiranje za postavitev približno 70 šotorov in nekaj že postavljenih šotorov ter parkirišče za deset avtodomov. Urejen bo še prireditveni prostor s tribuno, ki bo sprejela skoraj 1400 obiskovalcev, igrišče na mivki, otroško igrišče, fitnes na prostem, sprehajalne poti, parkirišča, postavljeni bodo sanitarni prostori in recepcija za kamp, gostinski obrat s hrano in pijačo ter razgledni plato,« je razložil Turk.

Drugi del naložbe med leti 2020 in 2021

Edini zainteresirani investitor je bil izbran na javnem razpisu občine Kidričevo, ki je že pred izborom sprejela prostorski načrt in pridobila gradbeno dovoljenje, nato pa v korist koncesionarja ustanovila stavbno pravico.

»Investitorju smo podelili 25-letno koncesijo, njen del naložbe pa je bil vreden nekaj manj kot 250.000 evrov in je bil namenjen ureditvi dokumentacije ter vodovoda in kanalizacije,« sporočajo iz občine. Turk dodaja, da je zasebni del naložbe ocenjen na 1,7 milijona evrov, naložba v drugi fazi pa se bo nadaljevala med leti 2020 in 2021, ko načrtujejo odprtje urejenega kopališča, postavitev gostinskega objekta v kampu ter druge vlečnice. V tretji fazi naj bi do leta 2024 postavili še deset mobilnih hišk in prav toliko luksuznih šotorov ter še dodatnih 20 mest razširili prostor za avtodome.

Degradirano območje lahko namenijo športu in rekreaciji

Anton Leskovar, župan občine Kidričevo, je dejal, da so se pojavljale ideje o oživitvi nekdanjega kopališča, ob tem pa so imeli velike težave zaradi opuščenih gramoznic, zato so kar nekaj let iskali rešitve za dodatno poletno ponudbo.

»Zdaj bomo lahko degradirano območje namenili športu in rekreaciji, od česar si lahko korist obetajo tudi v sosednjih občinah. Za nas je to začetek nove poti in nove zgodbe. Pred petimi leti v naši občini nismo imeli niti ene postelje za obiskovalce in nismo imeli niti pogojev za razvoj turizma. Veseli nas, da nam je uspelo najti investitorja, čaka pa nas še veliko dela, da se v širšem prostoru povežemo in iz te pridobitve izluščimo vse prednosti,« je sklenil Leskovar.

Komentarji (1)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Priimek aktualnega predsednika države?

Luki (nepreverjen)

In koga bomo volili v občini Kidričevo to pa vemo in verjamemo.

Starejše novice