Stekel je stečajni postopek družbe Hotel Diana in na predlog upraviteljice je sodišče izdalo sklep o prodaji zalog podjetja v stečaju.

Stečajna upraviteljica družbe Hotel Diana Danica Čuk je pred slabima dvema tednoma izdala predlog za izdajo sklepa o prodaji zaloge. Kot je navedla v obrazložitvi, je primopredajo prostorov soboškega hotela opravila 15. junija in se takrat tudi seznanila, da so prostori last družbe Heta Asset Resolution.

Slednja je po novem v lasti družb povezanih s srbskim milijonarjem Miodragom Kostićem.

Heta je zoper Hotel Diano vodila tudi izvršilni postopek na izročitev nepremičnine in opreme, ki bi se moral opraviti 16. junija, a se je Čukova dogovorila, da bo nepremičnine izročila v posest takoj, ko se seznani s posli dolžnika in morebitno stečajno maso.

Družba Makama do opreme in inventarja, ostala zgolj gostinska zaloga

Za tem je stečajna upraviteljica ugotovila, da je poslovodstvo družbe že v februarju 2020 vsa osnovna sredstva in inventar, med njimi tudi del opreme in inventarja v lasti Hete, prodalo družbi Makama s sedežem na Hodošu.

Edini družbenik navedenega podjetja je Goran Škaper, družba pa od ustanovitve leta 2018 ni ustvarila prihodkov ali odhodkov, kot je razvidno iz javnih evidenc. 

Tako je dejansko edina stečajna masa Hotela Diane zaloga pijač in hrane, ki se še nahaja v hotelu. Del le te je upraviteljica že izločila, ker ji je potekel rok trajanja, določenim artiklom kot so sokovi in piva pa bo rok pretekel v kratkem. Zaradi tega je sodišču predlagala, da izda sklep o prodaji, saj je nujno, da se zaloga unovči po hitrem postopku. 

Sodišče je tako 10. julija izdalo sklep o prodaji in dalo zeleno luč upraviteljici za izvedbo prodaje po metodi neposrednih pogajanj s kupci.

V seznamu zaloge najdemo tako vina, piva, tople napitke, žgane in brezalkoholne pijače ter prehrambene artikle kot so sladkor, testenine, zelenjavo in druge. Vrednost zaloge je Čukova ocenila sicer na 2800 evrov.  

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kakšne barve je sonce?

Starejše novice