V Talumu so za novo šolsko leto 2019/2020 razpisali 47 kadrovskih štipendij za dijake in študente.

V Skupini Talum, kjer se ponašajo z več kot 50-letno tradicijo štipendiranja, so za novo šolsko leto 2019/2020 razpisali 47 kadrovskih štipendij. Večina, 30 kadrovskih štipendij je razpisanih za srednje poklicno in tehnično izobraževanje, preostalih 17 razpisanih štipendij pa se nanaša na višje stopnje strokovnih izobrazb s področja strojništva, elektrotehnike, metalurgije in informatike.

V Talumu so prve kadrovske štipendije razpisali že leta 1964 

Od leta 2005 do danes so na primer štipendirali približno 400 mladih, ki se jim lahko v prihodnjem šolskem oziroma študijskem letu pridruži še 47 novih, toliko kadrovskih štipendij so namreč razpisali.

Že samemu izboru kadrovskih štipendistov dajejo v Talumu precejšnjo težo, saj je študent ali dijak z dnem, ko postane njihov štipendist, del kolektiva. Štipendiste aktivno z obvezno enomesečno prakso vključujejo v delovni proces že v času šolanja, saj se medsebojno na ta način najbolje spoznajo in se lažje odločijo za nadaljevanje skupne poti po končanem šolanju.

Želja Taluma je tudi, da njihovi štipendisti seminarske naloge, diplomsko in magistrsko delo opravijo s pomočjo mentorjev v podjetju in na temo, ki se določi glede na aktualne razvojne usmeritve v družbi.

Zadnja leta za svoje štipendiste organizirajo tudi letna srečanja, da bi se njihovi štipendisti bolje spoznali in povezali. Letos je bilo srečanje praktično naravnano, saj so mladi na delavnici delili svoje izkušnje o opravljeni praksi, razmišljali o plusih in minusih, predstavili so svoja pričakovanja ter iskali predloge, kako bi lahko opravljanje prakse v prihodnje še izboljšali.

Izpostavili so tudi pomembno vlogo mentorjev, ki so glavni vmesni člen pri prenosu teoretičnega znanja naučenega v šoli v delovni proces.

Prijave v Talumu sprejemajo do 31 julija, vse podrobnosti razpisa pa dijaki in študenti najdejo na tej povezavi.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kakšne barve je sonce?

Starejše novice