Slika je simbolična.
V oddaji Iz našega studia na TV IDEA so se kolegi pogovarjali z Moniko Kirbiš Rojs, državno sekretarko za razvoj in kohezijsko politiko.

V zadnjem času je odprtih kar nekaj razpisov za pridobitev evropskih sredstev.

»V tem trenutku je, kot se tudi v javnosti pogosto govori, na razpolago Sloveniji in drugim državam članicam največ evropskih sredstev doslej. Razdeljena so na štiri stebre, tako se nekateri projekti že izvajajo, tisti zadnji del pa se šele programira,« na začetku pojasni Monika Kirbiš Rojs, državna sekretarka za razvoj in kohezijsko politiko.

Evropska sredstva za projekte v Pomurju

V Sloveniji je veliko razpisov za evropska sredstva še vedno namenjenih za urejanje infrastrukture. Pod te spada tudi izgradnja soboške obvoznice in pa obnova negovalnega oddelka v Splošni bolnišnici Murska Sobota.

»Meni osebno in pa vsem okoli mene je v tem trenutku najbolj pomembno, da se do poletja sprogramira še ta zadnji del evropskih sredstev. Se pravi kohezijska politika za obdobje 2021-2027,« še dodaja državna sekretarka. 

Vse prebivalce Slovenije je za konec še pozvala k prijavi na razpise, iz katerih lahko pridobijo evropska sredstva. V posameznih regijah so tako na voljo institucije, ki občanom pomagajo pri vlogah. 

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kateri veliki ptič je najbolj značilen za Prekmurje?

Starejše novice