Na Ptuju so volivci največ glasov zaupali Nuški Gajšek in Štefanu Čelanu, ki se bosta pomenila v drugem krogu.

Včeraj je na približno 3200 voliščih lahko dobrih 1,7 milijona volilnih upravičencev do 19. ure izreklo o novih županih in občinskih svetnikih. V občinah, ki imajo ustanovljene ožje dele, so potekale tudi volitve v svete krajevnih, vaških in četrtnih skupnosti.

Na Ptuju je volilo 10.633 ali 54,56 odstotka volilnih upravičencev.

Za župansko mesto se je borilo devet kandidatov

V najstarejšem slovenskem mestu se je v boj za županski stolček podalo devet kandidatov, kar je enako število kot na prejšnjih volitvah leta 2014. Za položaj župana se v drugo ni potegoval trenutni župan Miran Senčar, njegovo listo je zastopal Gorazd Orešek, na lokalnih volitvah pa se je vnovič preskusil nekdanji dolgoletni župan Štefan Čelan.

Od strankarskih kandidatov so se ob Robertu Križaniču, kandidat SMS Zelenih Evrope, v boj podali še Rajko Fajt iz vrst SDS, Nuška Gajšek iz vrst SD in prvi mož Zelenih Andrej Čuš, SMC je v boj poslala Dejana Dokla, NSi pa Janeza Rožmarina. S podpisi volivcev in podporo liste Ptuj je naš je kandidiral še Igor Majnik.

Prikazano je stanje po podatkih, obdelanih včeraj do 22.30

Preštetih je 100 odstotkov glasov. Vsi podatki so neuradni.

Največ glasov so volivci zaupali Nuški Gajšek (27,95 %) in Štefanu Čelanu (24,67 %), ki se bosta pomenila v drugem krogu.

To sta včerajšnja prva odziva Gajškove in Čelana po razglasitvi rezultatov 

»Jaz sem najprej iskreno hvaležna vsem Ptujčanom, ki so zaupali vame in prepoznali moj program in mi zaupali tudi svoj glas. Zame je tudi presenečenje na ankete, ki smo jim bili priča, zdaj pa bomo morali narediti še toliko več, da to zaupane upravičimo. Želim si, da bo tudi drugi krog tako konstruktiven, kot je bil prvi, da bo še več dialoga, da bomo še več povezovali,« je povedala Nuška Gajšek

»Petič sem na volitvah in vedno poudarjam , da ankete so eno in prava anketa je na volilno nedeljo. Iskrena hvala vsem tistim, ki so mi zaupali svoj glas. Vesel sem tudi za kolegico Nuško, čestitam za izjemno lep rezultat in se seveda veselim, ker vem, da ko bova v drugem krogu, da se bodo nekatere strasti, ki so se vnemale zdaj tri dni tudi pomirjale in da bova jutri sedela v mestnem svetu in se po svojih najboljših močeh trudila, da izpolnimo vse to, kar smo v nekih programskih izhodiščih zapisovali,« je povedal Štefan Čelan.

Preberite še

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kako je ime prekmurskemu glasbeniku Kreslinu?

Starejše novice