Slovenci, ki delajo v Avstriji, imajo zaradi nadzora na meji težave. Ob ponedeljkovi jutranji prometni konici celo zamudijo na delovna mesta.

Šesterica evropskih držav, med njimi tudi Avstrija, je obnovila nadzor na notranjih schengenskih mejah za novih šest mesecev. Avstrija, Nemčija, Francija, Švedska, Danska ter nečlanica EU Norveška nadzor na notranjih mejah schengenskega prostora, kjer naj ga sicer ne bi bilo, izvajajo že od leta 2015. Izvajanje nadzora utemeljujejo z varnostnimi razlogi zaradi migrantske krize, ker da zunanje meje EU oziroma schengenskega območja niso dovolj zavarovane pred nezakonitimi migranti.

Nadzoru na avstrijsko-slovenski meji naša država že dolgo nasprotuje, saj naj bi dobro varovala zunanjo schengensko mejo, kar je izpostavil tudi slovenski zunanji minister Miro Cerar v začetku tedna na dvodnevnem obisku na avstrijskem Tirolskem.

Prometni kaos ob ponedeljkih

Podaljšanje nadzora na meji ni razveselilo tudi tisoče slovenskih delavcev migrantov, ki se vsakodnevno vozijo tudi po več kot 100 kilometrov k našim severnim sosedom na delo. Zaradi nadzora, ki se resda ne izvaja strogo vsak dan, so se spremenile tudi njihove jutranje rutine in čas, ko odrinejo od doma.

»Mejna kontrola na Šentilju ob ponedeljkih zjutraj povzroča pravi kaos! Včasih stojimo vse do Monta. Kolona se lahko vleče in včasih na delovno mesto tudi zamudimo pol ure. Zdaj si to moramo računati zraven in vsaj 20 prej odhajamo od doma,« pripoveduje Dušan Trajbarič, strojni ključavničar v graškem podjetju STL, ki pri naših severnih sosedih dela že od leta 1991.

»Prave kontrole vsak dan sicer ni, a vsak avto se ustavi, včasih pokažemo tudi osebne izkaznice,« pripoveduje in poudarja zlasti težave ob ponedeljkih in po koncih dopustov. »Najhuje je v ponedeljek, ko se vsi vračajo in ob koncu dopustov. Takrat je res kaotično stanje,« pravi Trajbarič.

Dušan Trajbarič dela v Avstriji že od leta 1991.

Nadzor nepotreben, prevozniki težav s čakanjem nimajo

Slovenski delavec migrant sicer meni, da je mejna kontrola naših severnih sosedov povsem nepotrebna. »Kdo hoče uiti preko meje, bo šel drugod. Vsi vedo, kje se dela kontrola. Mejni nadzor Avstrijcev se mi zdi nesmiseln,« še dodaja.

Sive lase zastoji ob nadzorih na meji povzročajo tudi marsikaterim prevoznikom. V podjetju Murska transport sicer v večini uporabljajo mejni prehod Gederovci, šentiljskega le v desetih odstotkih, zato večjih težav nimajo. »Včasih zahtevajo osebne izkaznice, večinoma pa ne. Čakanja in zamud zaradi te kontrole ni. Jutranji gneči skozi Šentilj se ognemo tako, da odrinemo že ponoči okoli 3. ure ali pa popoldne,« pravi direktor Murske transport Andrej Cipot.

»Mejna kontrola Avstrijcev je nepotrebna. Ko ni bilo Schengna, je bilo veliko več nadzora znotraj meje. Kdor želi iti preko meje, bo šel preko zelene meje,« tudi Cipot deli mnenje Trajbariča, da je nadzor na meji nepotreben.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kakšne barve je sonce?

Starejše novice