Organizator že leta 2017 v Mariboru prepovedanega koncerta hrvaškega glasbenika Thompsona Milan Trol, se je po poročanju Požareport pritožil na Evropsko sodišče za človekove pravice v Strasbourgu. Sodišče bo tako obravnavalo tožbo Trola proti Sloveniji.

Te dni bo minilo že dve leti, odkar je upravna enota v Mariboru prepovedala koncert hrvaškega pevca Marka Perkovića - Thompsona. Slovenija je takrat polemizirala o primernosti koncerta Thompsona in opozarjala na sporno usmerjenost njegovih besedil, policija pa je izpovedala veliko varnostno tveganje za prireditev koncerta v štajerski prestolnici.

No, zgodba še ni končana. Organizator koncerta Milan Trol se je že kmalu po prepovedi pritožil na mariborsko upravno sodišče, ki pa še vedno ni sklicalo obravnave in se zadeva še ni premaknila.

Zato se je po poročanju Požareporta Trol februarja letos pritožil na Evropsko sodišče za človekove pravice v Strasbourgu, kjer so njegovo pritožbo sprejeli v nadaljnjo obravnavo. Tako bodo evropski sodniki za človekove pravice odločali v tožbi Trola proti Sloveniji.

Komentarji (1)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kakšne barve je sonce?

alojzd1 (nepreverjen)

Jaz bom tošel stran vrgel. Spet bomo plačali.

Starejše novice