Danes sta se na Ptuju sestala župana Ptuja in avstrijskega Gradca, ki sta med drugim spregovorila tudi o podravski proizvodnji avtomobilskega mogotca.

Iz STA sporočajo, da je danes je na Ptuju potekal spoznavni obisk med županom Ptuja Miranom Senčarjem in županom nekajkrat večjega avstrijskega Gradca Siegridom Naglom. Obisk je bil zgolj spoznavne narave, ki lahko botruje tudi večji povezanosti dveh mest. Senčar je za STA komentiral, da to ni prvi obisk mesta Ptuj za graškega župana. To je namreč rojstni kraj njegovega tasta in je zato mesto že večkrat obiskal. 

Razmišljajo o organiziranem prevozu za delavce Magne

Medtem ko sta v glavnem razglabljala o možnosti sodelovanja med mestoma, sta se dotaknila tudi morebitne gradnje tovarne avtomobilskega giganta Magna Steyr na slovenskem Štajerskem. Število slovenskih delavcev v Magni je bojda že tako visoko, da v podjetju razmišljajo celo o organiziranem prevozu zanje, recimo z avtobusom ali železniško linijo.

Resno o gradnji tovarne pri nas

Spomnimo, pisali smo že, da naj bi gradnjo nove tovarne načrtovali le nekaj minut iz Maribora, v občini Hoče-Slivnica, kjer bi slovenski delavci izdelovali novo terensko vozilo Jaguar F-Pace. Več tisoč slovenskih delavcev pa je že sedaj zaposlenih v graškem podjetju. Slednje venomer veča svoje kapacitete in naloge, v skladu s tem pa v Magni Steyr v bližnji prihodnosti predvidevajo zaposlitev novega kadra. Po besedah Nagla bi naj zaposlili kar tri tisoč ljudi, a ker bodo tak kader težko našli v Avstriji, se resno spogledujejo s slovensko Štajersko. Zato je gradnja tovarne pri nas še kako mogoča in realna. 

Starejše novice