Karl Erjavec po slabem letu umika iz javnega življenja ponovno prevzema vajeti DeSUS. Peti mandat mu je zaupalo 146 delegatov, protikandidat Srečko Felix Krope je dobil 71 glasov.

Aleksandro Pivec bo na mestu predsednika DeSUS zamenjal nekdanji predsednik Karl Erjavec, ki je zmagal na dopisnem volilnem kongresu stranke. Prve sestanke z vodstvom in poslanci stranke napoveduje že za ponedeljek.

Kot poroča STA, je Erjavec v nagovoru po razglasitvi stranke napovedal, da se bo v ponedeljek sestal z vodstvom stranke in poslansko skupino, da dorečejo, kako bodo šli naprej »v teh zelo zahtevnih razmerah«. Rezultat je pomemben tudi ob širšem političnem dogajanju, ne le za samo usodo stranke.

Erjavec je na mestu predsednika DeSUS zamenjal Pivčevo, ki je vodenje stranke prevzela januarja, a že po nekaj mesecih odstopila zaradi izgube zaupanja v stranki. Do kongresa je stranko vodil Tomaž Gantar. 

Erjavec, ki se v politično igro vrača v zapletenih političnih okoliščinah, je bil v tekmi s Kropetom ves čas favorit za predsednika.

»V politiko se ne vračam zaradi položajev, da bil še sedmič minister ali kakšne podobne ambicije, ampak zato, ker bo DeSUS naslednje leto praznoval 30 let obstoja in ne glede na vse, kar se je letos dogajalo, mislim, da je naša dolžnost in zaveza, da stranko popeljemo na tiste pozicije, ki jih je že zasedala v slovenskem političnem prostoru,« je dejal novi predsednik DeSUS.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kako je ime prekmurskemu glasbeniku Kreslinu?

Starejše novice