Turistični boni naj bi se po napovednih državnega sekretarja na gospodarskem ministrstvu Simon Zajc lahko predvidoma začeli uporabljati konec junija.

Vlada je predlog tretjega paketa protikoronskih ukrepov, ki vključuje tudi turistične bone, potrdila v sredo in ga poslala v državni zbor. Poslanci ga bodo predvidoma obravnavali prihodnji teden, je v četrtkovi oddaji Globus na TV Slovenija spomnil državni sekretar na gospodarskem ministrstvu Simon Zajc.

Nato mora vlada v osmih dneh pripraviti uredbo, ki bo natančno določila, na kak način bodo boni dodeljeni in kako jih bo mogoče uporabiti. To pa bo morala v okviru presoje državnih pomoči potrditi še Evropska komisija, je dejal Zajc.

Točen datum še ni znan

Točnega datuma, ko bo mogoče bon tudi uporabiti, državni sekretar ni napovedal. »Bi prej rekel s prvim julijem, če bi že moral ugibati. Ampak upam, da kakšen dan prej,« je dodal.

Državo bo izdaja turističnih bonov stala 345 milijonov evrov, vlada pa pričakuje, da bodo dopustniki za storitve, ki jih na izbrani lokaciji ne bodo mogli plačati z bonom, porabili dodatnih 172 milijonov evrov, piše STA.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kako je ime prekmurskemu glasbeniku Kreslinu?

Starejše novice