Župan Mestne občine Ptuj je prvič podelil priznanje 'ambasador mesta Ptuj. Prejel ga je prijatelj in velik ljubitelj Ptuja Gerhard Hübner, mestni svetnik Mestne občine Burghausen.

Pobratenje Ptuja in nemškega mesta Burghausen je ponudilo tudi priložnost, da sta se povezala pihalni orkester Wacker Werkkapelle iz Burghausna in Pihalni orkester Ptuj. Oba sta v soboto nastopila na prireditvi v Dominikanskem samostanu in tako še bolj povezala in okrepila že stkane pristne prijateljske odnose.

Foto: Langerholc

Pobratenje - dolgotrajno prijateljstvo dveh občin

Listino o prijateljstvu so predstavniki Burghausna in Ptuja podpisali leta 2001. Vse od takrat mesti izjemno dobro sodelujeta. Skupaj sta izvedli številne uspešne projekte kot so fotografske delavnice, tabori in razstave. Vsaj dvakrat na leto se družijo med seboj tisti, ki obujajo srednjeveško življenje. Sodelujejo še na Teku partnerskih mest na Ptuju, predstavniki Burghausna pa se udeležujejo tudi ptujskega kurentovanja in prireditev ob občinskem prazniku. Ptuj redno obiskujejo številni prijatelji in turisti iz Burghausna, ki so zagotovo promotorji našega mesta.

Foto: Langerholc

Zaslužni za prepoznavnost Ptuja

Župan Mestne občine Ptuj je ob tej priložnosti prvič podelil priznanje - naziv 'ambasador mesta Ptuj'. Prejel ga je Gerhard Hübner, ki se s svojim udejstvovanjem in delovanjem izjemno zavzema za mednarodno prepoznavnost ter ugled mesta Ptuj in aktivno pripomore k promociji ter spodbujanju obiska Mestne občine Ptuj.

Redno se udeležuje prireditev ob ptujskem občinskem prazniku ter drugih tradicionalnih dogodkov, kot so Kurentovanje, Dobrote slovenskih kmetij in Grajske igre. Pri tem povezuje člane posameznih društev in občane obeh mest, aktivne na različnih področjih, zlasti na področju turizma, vinarstva, ljubiteljske kulture pa tudi gasilstva, so na Mestni občini Ptuj zapisali v obrazložitvi.

Pihalni orkester Ptuj

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kako je ime prekmurskemu glasbeniku Kreslinu?

Starejše novice