V noči na Prešernov dan je na Ptuju luč sveta ugledal prvi PurpleFest, elektronska uvertura v letošnje 59. Kurentovanje. Nastopil je svetovno znani didžej in avtor številnih uspešnic ​Fedde Le Grand, ​ki je pošteno razplesal več kot 2000 obiskovalcev.

Nizozemski didžej in producent je nase opozoril s pesmijo ​Put Your Hands Up For Detroit, ki mu je leta 2007 odprla vrata najprestižnejših klubskih in festivalskih plesišč po vsem svetu, v četrtek pa je na spisek dodal še ptujski ​PurpleFest. Energičen set, ki zbranim ni dovolil počitka, so sestavljale njegove plesne uspešnice, ptujski publiki pa je premierno predstavil tudi novo pesem ​All Around The World. Slednja je izšla dan po nastopu, 8. februarja. Fedde Le Grand je pred nastopom povedal, da se rad vrača v Slovenijo, saj je publika zmeraj dobro razpoložena. Dodal je še, da je uspel spoznati Kurente, ki so mu zaplesali svoj ples sreče.

Zbrano množico ljubiteljev elektronske glasbe sta ogrevala domačin ​Timo G in ​Sasha Mikac, oba ambasadorja hrvaškega festivala Forestland. Večer je zaključil ​Kosta Radman, sicer rezident zagrebške Opere in kluba Papaya na znameniti plaži Zrče. Vsi trije pa stari znanci ptujskih plesišč.

Fedde Le Grand pa ni prvi didžej svetovnega formata, ki ga je gostilo najstarejše, 1950 let staro slovensko mesto. Že davnega leta 2004 sta v 'starem' Realu nastopili house legendi ​Marshall Jefferson in Martin Solveig. Na odru Karnevalske dvorane pa sta kasneje stala še ​Tom Novy in diva house glasbe Barbara Tucker, ​ki je prva nastopila v 'elektronskem' programu Kurentovanja, leta 2009.

Ptuj je v četrtek dokazal, da je elektronska glasba v mestu še kako dobrodošla in potrebna za razvoj turizma, saj privablja zabave željno publiko iz vse regije. Gostje, ki pridejo v najstarejše slovensko mesto, hitro spoznajo, da ima Ptuj ponuditi veliko več. Radi si ogledajo znamenitosti mesta, okusijo domače specialitete in spoznajo posebnost ptujske kulturne dediščine - ​Kurente ​ter Obhode kurentov, običaj, ki je bil leta 2017 vpisan na Unescovo listo nesnovne kulturne dediščine človeštva. 

Sven Vlahoviček, vodja odnosov z javnostmi zagrebškega kluba Opera, nam je zaupal, da ga je prvi obisk zabave v Sloveniji prijetno presenetil. »Na PurpleFestu so nas zelo lepo pogostili in na nas naredili odličen prvi vtis. Fedde Le Grand je ustvaril izjemen šov, dečki pred njim in Kosta Radman prav tako. Veseli smo, da smo tukaj, hvala vam za odlično druženje. Vsekakor se kmalu vrnemo na Ptuj, čim prej, tem boljše.«

Rok Gracer, bloger, je dodal, da so obiskovalci uživali in se sprostili. »Mislim, da je to namen PurpleFesta, da se ljudje sprostijo in doživijo nekaj novega. Dogodek je Ptuj zaznamoval v pozitivni luči in lahko samo aplaudiram. House sicer ni moja najljubša glasbena zvrst, a sem navdušen.«

Timo G je zaključil, da je navdušen nad dobrim sprejemom novega koncepta zabave. »Z eno besedo - spektakularno. Ljudje so PurpleFest odlično sprejeli, navdušen sem nad pozitivnim 'feedbackom'. To potrjuje, da ima koncept potencial in nas čaka lepa prihodnost razvoja ter promocije elektronske glasbe na Ptuju.«

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kakšne barve je sonce?

Starejše novice