(foto: Špela Težak)
Začetek nove sezone pogovorov z domačini v znamenju Kurentovanja, sledijo navdihujoče zgodbe s sveta kulture in umetnosti.

Prejšnji četrtek smo popoldan preživeli na vrhu Murkove, v The Legend Pubu. Povabili so nas na prvi večer druge sezone pogovorov z zanimivimi Ptujčani, ki jih v Legendi organizirajo vsak tretji četrtek v mesecu. Dvanajst preteklih pogovorov je obiskalo skoraj 1000 domačinov, v povprečju več kot 80 vsak dogodek, na katerem so do sedaj gostovali Sanja Veličković, Matjaž Kekec, Miran Senčar, Štefan Čelan, Tadej Toš in Urška Vučak, da naštejemo nekaj imen.

Gost prvega pogovora nove sezone je bil Branko Brumen, vodja Kurentovanja in podpredsednik Zveze evropskih karnevalskih mest FECC. Tema pogovora – vpis obhodov kurentov na Unescov seznam nesnovne kulturne dediščine človeštva ter možnosti in priložnosti za turizem in podjetništvo v starem mestnem jedru. Izjemno zanimiv pogovor, se je zaključil s tradicionalnim razkritjem portretne intarzije, ki jo za vsakega gosta kot darilo presenečenja izdela Vojo Veličković, mojster intarzije in začetnik četrtkovih pogovorov v Legendi.

Robert Belšak, lastnik The Legend Puba, je ob pozdravu gostov dodal, da je program druge sezone pogovorov pester in usmerjen nekoliko bolj v kulturo in umetnost. Prav tako je goste povabil na prihajajoče pustne dogodke in napovedal pestro letno sezono na Murkovi.
 

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kateri veliki ptič je najbolj značilen za Prekmurje?

Starejše novice