Glasbenik, pevec in producent David Matići iz Ptuja se je hrvaškemu občinstvu predstavil s svojim novim komadom.

Glasbenik David Matiće se je pesmi »500Km« domislil med potovanjem iz svojega rodnega mesta Ptuj v Split, med katerima je točno 500 kilometrov.

Ptujčan je ob izidu nove pesmi povedal: »Mislim, da vsi, ki poskušajo vzdrževati zvezo na dolge razdalje, vedo, kako stresna in težka je lahko.«

Ptujčan je obenem avtor glasbe, besedil in aranžmajev. Pevec je obenem poskrbel še za idejo snemanja videospota, pri čemer mu je pomagal prijatelj in snemalec Aleksander Kondrič, za katerega je bil to prvi glasbeni videospot.

»Ker sem velik ljubitelj glasbe in filmov osemdesetih, je bila moja želja, da posnetek prenese in oživi vibracijo iz tistih let ... Mlajše generacije verjetno sploh ne poznajo serij, kot je 'Miami Vice', a tisti malo starejši se bodo zagotovo spomnili,« je o navdihu za videospot za Dnevnik.hr povedal Ptujčan.

Kot pojasnjuje Matići, nam bo videospot ostal v spominu, saj je zasnovan kot minifilm: »Bratje detektivi v iskanju ugrabljene deklice so prejeli klic od mafijskega šefa, ki v zameno za deklico želi mistični predmet, katerega namen ni v celoti razjasnjen. V iskanju predmeta se spopadejo s sitnimi kriminalci in vdrejo na skrivno lokacijo. Ko končno pride do izmenjave, detektivi rešijo ugrabljeno dekle, mafijski šef pa prepozno spozna, da je bil prevaran in da mistični predmet, ki ga je prevzel, ni original, ampak kopija.«

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kako je ime prekmurskemu glasbeniku Kreslinu?

Starejše novice