To poletje zabave na Ptuju vsekakor ne bo manjkalo.

Toplejši meseci so v naše mesto znova privedli pestro festivalsko dogajanje. In kaj si lahko obetamo v letošnjem programu?

Kot kaže, se bomo ob dobri glasbi in plesu razgibali še s številnimi športnimi dogodki, predajali se bomo kulinaričnim užitkom, skupaj ustvarjali in se smejali, kot se za najstarejše slovensko mesto spodobi, pa se bomo za nekaj dni vrnili tudi v preteklost, v srednji vek ter še dlje, v čas rimskega imperija.

Da boste lažje načrtovali svoj poletni oddih smo vam pripravili kratek pregled dogodkov v prihodnjih mesecih. Prvi sklop vam v branje ponujamo že danes, drugo polovico pa prihranimo za jutri.

Večerni tek čez ptujski grad

Prvi dogodek v sklopu poletnega dogajanja nas k aktivnosti vabi že nocoj ob 19.30 uri, ko se bodo ljubitelji teka pomerili na 5,7- in 9,5-kilometrski trasi po slikovitih ulicah mesta.

Pir'n'gril, 22. – 24. junij

Za okusne zalogaje bo med 22. in 24. junijem poskrbel festival kulture in kulinarike Pir'n'Gril Kavarne Bodi, ki nam ob pestrosti okusov obljublja tudi obilo športnih in zabavnih iger, stand-up nastopov ter koncertov.

Poletje v Termah Ptuj, junij – julij

Tudi v Termah Ptuj bo prihodnje tedne precej pestro. Že 18. junija tam pripravljajo Družinski dan, ki bo nudil animacijo za otroke ob bazenih in v vodi, pet dni pozneje pa vabijo še na zabavo ob zaključku šole, ki ga nameravajo proslaviti s športnimi in vodnimi aktivnostmi ter koncertnim nastopom skupine Nude.

27. junija se obeta dobrodelno-humanitarna prireditev Vsi skupaj smo za – enakost – prijateljstvo – sopomoč, medtem ko bo 8. julija v termah zavladal največji in najbolj moker pool party Bazeni energije z več tisoč mladimi in mladimi po duši iz vseh koncev Slovenije.

Ptujske grajske igre

V soboto, 17. junija, se vračamo v preteklost. Na mestnem trgu in ptujskem gradu bomo namreč s skupinami iz Avstrije, Hrvaške in Slovenije spoznavali zgodovino.

Te nam bodo prikazale življenje v srednjeveškem taboru, historične plese in ognjeni nastop, predvsem najmlajši pa se lahko veselijo obiska čisto pravih vitezov.

Šušlja se sicer še, da naj bi že petnajste Grajske igre obiskal tudi sam cesar.

Poletna muzejska noč, 17. junij

Pokrajinski muzej Ptuj - Ormož bo odprl svoja vrata in nas s pestrim programom zabaval vse do polnoči.

Ogledali si bomo lahko zbirko tradicionalnih pustnih mask, zbirko orožja, glasbil in zbirko slik, obenem pa bodo potekale še muzejske delavnice za družine, igra s steklom ter prav posebna modna revija Obleka naredi človeka, ki bo na ogled postavila sodobne modne kreacije s pridihom prazgodovine.

Kino brez stropa, 30. junij – 6. julij

Med 30. junijem in 6. julijem dvorišče ptujskega gradu že osmo leto zapored vabi k ogledu filmov pod zvezdnatim nebom.

V prav posebnem romantičnem vzdušju se nam tam ponuja žanrsko, avtorsko in geografsko raznolik nabor filmov, tako da boste gotovo našli kaj po svojem okusu.

Art Stays, 7. – 15. julij

Kako dobro poznate sodobno umetnost? Pobliže jo lahko spoznate s festivalom, ki je doslej gostil že več kot 600 umetnikov in privabil zveneča imena, kot je Yoko Ono.

Letošnji festival sodobne vizualne umetnosti bo potekal pod naslovom Natur-al(l) ter predstavil produkcijo domačih in tujih umetnikov. Posebno pozornost bodo tokrat namenil ustvarjalcem, ki se osredotočajo na človekov vpliv na okolje.

Festival Arsana, 21. – 29. julij

Že devetič pa v mesto prihaja tudi mednarodni glasbeni festival Arsana, ki privablja obiskovalce in nastopajoče z vseh koncev sveta.

V devetih dneh se bo na zunanjih in notranjih prizoriščih mesta zvrstilo več kot 60 dogodkov, na katerih bo ustvarjalo preko 300 umetnikov klasične, jazz, etno, world, vokalne in instrumentalne glasbe.

Nastopili bodo petkratni dobitniki nagrade grammy The Swingles, legendarni Rade Šerbedžija & Zapadni kolodvor, Vlado Kreslin & Beltinška banda & Mali bogovi, Tadej Toš & The band Rokezije, MI2 in mnogi drugi.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Priimek aktualnega predsednika države?

Starejše novice