Miran Senčar, župan MO Ptuj, je v četrtek v poročni dvorani mestne hiše sprejel člane moške in ženske mladinske slovenske reprezentance U20 in U17 v zabavnem športu za rekreacijo, druženje in tekmovanje »ultimate frizbi«.

Evropska ultimate zveza je letos organizirala dve mladinski prvenstvi, kjer so Slovenci dosegli odlične rezultate. Ženska ekipa U20 si je na Nizozemskem priborila skupno 9. mesto med 15 ekipami, moška pa je tekmovanje zaključila na 14. mestu med 20 državami. Oboji pa so si priborili tudi prav posebno priznanje organizatorjev. Fantje so dobili nagrado za najbolj športni duh na evropskem prvenstvu, dekleta pa so bila v tej kategoriji tretja.

Slovenska mladinska U17 reprezentanca pa je na evropskem pokalu v ultimate frizbiju na Madžarskem dosegla prvo zlato za svojo državo in zmagala tudi pri ocenjevanju športnega duha.

Na mladinskih prvenstvih so sodelovali tudi igralci iz ptujskega kluba Ultimate frizbi Ptuj (Ptujska legija – Ultimate Ptuj): Alen Pihler, Zarja Škrjanec, Zala Perovšek , Aljaz Jabločnik, Urban Peklar, Martin Murko, Primoz Burg, Luka Pihler, Marko Sarić in Sanja Kopše.

Člani reprezentance so po sprejemu na Mestnem trgu odigrali promocijsko tekmo.

Igro sta na Ptuj poleti 2015 pripeljala Nejc Rus in Tomaž Trafela, ki sta zdaj tudi v vlogi trenerjev. Pridružili so se jima tudi drugi, ki jih je ta šport pritegnil. Člani društva so večina srednješolci, nekaj je tudi študentov. Vsem je skupno, da se zabavajo in uživajo v igri.

»Ultimate predstavljamo po srednjih šola na Ptuju in okolici, v svoje vrste pa želimo pritegniti tudi osnovnošolce,« je povedal Tomaž Trafela, predsednik društva Ultimate Frizbi Ptuj.

Da se jim pridružite, ne potrebujete nobenega predznanja, dovolj je, da se vam šport zdi zanimiv in ste pripravljeni poskusiti. Treninge imajo dvakrat tedensko po 2 uri, kjer se najprej ogrejejo, sledi pa vadba metov, osvajanje novih vaj in igra.

Najdete jih tudi na družabnem omrežju Facebook (Ptujska legija – Ultimate Ptuj).

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kako je ime prekmurskemu glasbeniku Kreslinu?

Starejše novice