Vsi, ki uporabljate družbena omrežja, predvsem Instagram, ste v zadnjem času zagotovo opazili črno-bele fotografije mnogih zvezdnic.

Na prvi pogled gre za izziv, ki ga predstavnice nežnejšega spola sprejmejo z namenom, da izkažejo spoštovanje, enotnost in medsebojno podporo. Drži, toda za tem izzivom je veliko, veliko več ... 

Mnoge, ki objavijo črno-belo fotografijo žal ne vedo, kaj je sprožilo ta viralni izziv - vse večja grozodejstva nad ženskami v Turčiji. Temeljni motiv tega trenda je femicid oziroma namerni umori žensk, ki so posledica globoko zakoreninjene neenakosti med spoloma in stereotipov o ženskah.

Večje število turških žensk se je, da bi pojasnile ozadje in izvor tega izziva, izpostavilo na družbenih omrežji in pojasnilo, da se je ta trend začel kot protest proti femicidu v Turčiji.

Črno-beli izziv je osvojil tudi številne Štajerke. Pa vedo, kaj zares pomeni?

Tudi znane Slovenke na Instagramu objavljajo svoje črno-bele fotografije in s hashtagi #womensupportingwomen (ženske, ki podpirajo ženske) in #challengeaccepted (#izzivsprejet). Hkrati pa nominirajo prijateljice oziroma ženske, ki jih navdušujejo. Slednje nato sprejmejo izziv in nominirajo druge ženske. 

Eva Longoria, Jessica Alba, Khloe Kardashian, Jennifer Lopez in Lindsey Vonn, so le nekatere tuje zvezdnice, ki so svoj Instagram profil obogatile s tem izzivom. Smo pa opazili, da je hrvaška pevka Severina nominirala tudi slovensko profesionalno plesalko Nadiyo Bychkovo.

Izzivu pa so se pridružile tudi nekatere znane Štajerke ...

Nives Orešnik, fotomodel in nekdanja Miss Slovenije

Betka Šuhel Mikolič, nekdanja radijska in televizijska napovedovalka, mentorica javnega nastopanja 

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kakšne barve je sonce?

Starejše novice