Kljub slabim napovedim bo festival OFAK tudi letos izveden. Festival je v Ormožu že prava tradicija, saj bo izveden že dvanajstič. Čaka vas sedem dni glasbenih, kulinaričnih in komičnih poslastic. Izveden bo celo prvi drive-in kino v Ormožu.

Festival bosta otvorila Severa in Gal Gjurin, ki bosta pričakala posebno glasbeno izkušnjo na idilični lokaciji pred Grajsko pristavo Ormož.

Naslednji dan boste lahko razvajali svoje brbončice na OFAKuhji in festivalu vin. Okušali boste lahko dobrote Prlekije ter pojedino zalili s kapljico domačih vinarjev. 

Že tako bogat program bodo tretji dan dopolnili še znani slovenski komiki. Da bo Ormož preplavil smeh bodo tako poskrbeli Tin Vodopivec, Sašo Stare, Uroš Kuzman in Sebastjan Spital.

Na velikem platnu se bo, v okviru festivala, vrtela tudi slovenska klasika Petelinji zajtrk. Film si boste lahko ogledali kar iz udobja svojega avtomobila, saj v Ormož prihaja prvi drive-in kino. Takega v Ormožu še ni bilo in ravno to je novost letošnjega festivala

Prvi drive-in kino v Ormožu bo v sklopu OFAK festivala. (foto: OFAK Festival)

Ker je Ormož mesto ob Dravi, je treba izkoristiti tudi ta biser Slovenije. Ste vedeli, da je tamkajšnji svet od nedavnega razglašen za krajinski park? Ta dan festivala je primeren za vse športnike po duši, pa tudi za tiste, ki bi si ob strugi Drave radi nekoliko odpočili.

»Program smo bili v par dneh prisiljeni reorganizirati, saj smo morali dodati sedežni red. Program sicer ni okrnjen, trpi pa športni del prireditev. Tako odpade košarka, odbojka. To smo poskusili nadomestiti z dnevom ob Dravi,« je povedal Miha Kolmančič, predsednik Kluba ormoških študentov. 

Na svoj račun pa bodo prišli tudi vsi ljubitelji jazz glasbe. Za miganje ob teh saksofonskih zvokih bodo poskrbele Jazz Ladies. Da pa bo zadnji dan odmeval po celi Prlekiji pa so povabili Tabujevce. Tokrat bodo igrali izštekano, da bo užitek pod zvezdami še toliko bolj romantičen. 

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kateri veliki ptič je najbolj značilen za Prekmurje?

Starejše novice