Foto: Žiga Sagadin
Žan in Anabel sta razveselila s premiero skupnega poletnega hita Rada, ki to prav zagotovo bo, saj je že po nekaj urah na 17. mestu 'trending' posnetkov na platformi Youtube.

Žan Serčič in Anabel sta združila moči in nastala je pesem Rada, ki govori o neminljivem trenutku ekstaze, brez skrbi, kaj bo jutri in kaj je bilo včeraj. 

Foto: Žiga Sagadin

Zabavna pesem s poletnim in plesnim pridihom pa ni samo to. Lirično raziskuje globlji pomen današnjega časa in je refleksija trenutne situacije, tako dobesedno kot tudi v prenesenem pomenu.

Skladbo lahko razumemo tudi kot odraz situacije v glasbeni industriji, kot jo, poleg mnogih glasbenikov, doživljata Žan Serčič in Anabel. 

Kot prikazano v videospotu - oba se počutita rahlo ujeta v neskončnem potovanju do destinacije, kjer bo »vse, kot je bilo včasih«. Zdi se, da bo to nekje daleč v prihodnosti, čeprav je rešitev za to že ves čas pred našimi očmi. Ljudje se moramo družiti in zabavati in kateri način je boljši, kot pa skozi umetnost, glasbo, žuranje?

Foto: Žiga Sagadin

Videospot

Foto: Žiga Sagadin

Navdih za scenarij je Žan dobil ob preprosti misli, kako dolgo že ni zažural s svojimi prijatelji.

Foto: Žiga Sagadin

Zgodba je postavljena v prihodnost med potovanje v »Izgubljeno mesto A« in prikazuje odnos dveh akterjev, ki sta si predana in pripravljena eden za drugega iti do konca.

V postapokaliptičnem svetu je edina možnost za žur »cepivo« v obliki tabletke, brez katere se brez maske ne smeš približati ljudem ali se zabavati. Seveda, pa obstaja tveganje ob odločitvi, da ga vzameš - ali sta lika pripravljena čez to, da se spet zbližata? 

Foto: Žiga Sagadin

Žan o nastanku skladbe in sodelovanju z Anabel

»Najboljše stvari se zgodijo same od sebe. Komad Rada se je tako zgodil v enem dnevu v domačem studiu - od prve besede do zadnjega inštrumenta. Seveda je aranžma nastajal dalj časa, velik pečat pa je nanj vtisnil prekaljeni Anže Langus Petrovič – DAGI s svojim basom. Je pa nekaj manjkalo in zanimala me je percepcija mlade in zelo talentirane artistke Anabel, s katero sodelujeva tudi pri njenem projektu avtorske glasbe. Naslednji dan sva imela v studiu brainstorm in spet se je zgodila stvar »sama od sebe«. Prepustila sva se glasbi in ideje so prihajale - po dveh urah kreativnega transa je pesem Rada postala duet,« pravi Žan.

Foto: Žiga Sagadin
Foto: Žiga Sagadin

Anabel o nastanku skladbe in sodelovanju z Žanom

»Pravijo, da najboljše stvari rabijo čas, vendar je bilo pri nama z Žanom ravno obratno. Verjamem, da sva se spoznala ob pravem trenutku, na pravem mestu, saj so se stvari poklopile kar same od sebe. Pesem Rada je tako nastala v enem dnevu, brez, da bi se kaj namučila. Z Žanom so stvari preproste, on razume mene in moj pogled na glasbo in jaz njegovega, zato komaj čakam, da ustvariva še kakšen komad,« pravi Anabel.

Foto: Žiga Sagadin
Foto: Žiga Sagadin
Foto: Žiga Sagadin
Foto: Žiga Sagadin
Foto: Žiga Sagadin
Foto: Žiga Sagadin
Foto: Žiga Sagadin
Foto: Žiga Sagadin

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kateri veliki ptič je najbolj značilen za Prekmurje?

Starejše novice