Foto: Mimi Inhof
Statistika festivala Nova Rock Encore je zanimiva.

Udeležba na prvem večjem koncertnem dogodku pri severnih sosedih je bila omogočena le ob strogem preverjanju pogoja CT, potem ko so ga pred slabim mesecem spremenili in iz enačbe PCT izločili prebolevnike (razen tiste, ki so prejeli eno dozo cepiva) in poostrili pogoje za testirane, ki so morali ob vstopu na prizorišče pokazati negativni izvid PCR testa in ne hitrega antigenskega testa.

Preteklo soboto se je na stadionu v Wiener Neustadtu, 50 kilometrov pred Dunajem, zbralo 15.000 glasbe željnih obiskovalcev, ki so na odru poslušali pisano paleto glasbenikov: od domačih junakov Seiler und Speer in Parov Stelar, do vročih evrovizijskih zmagovalcev Mäneskin, ukrajinskih Jinjer, britanskih Bullet for My Valentine in švedskih punkerjev Millencolin. Fotogalerijo in vtise si lahko preberete in ogledate tukaj.

Zanimala nas je statistika končne revizije festivala, ki je bil izveden ob tesnem sodelovanju ministrstva za zdravje kot testni dogodek v času epidemije. Organizator Ewald Tatar je objavil uradne številke. (Foto: Facebook)

Statistika festivala Nova Rock Encore:

15.000 obiskovalcev

86 % polno cepljenih obiskovalcev

14 % testiranih necepljenih obiskovalcev

180 obiskovalcev se je cepilo pred prizoriščem

59 % obiskovalcev je bilo žensk

41 % obiskovalcev je bilo moških

89 % obiskovalcev je bilo iz Avstrije

5 % obiskovalcev je prispelo iz krajev oddaljenih več kot 400 km

8 izvajalcev je nastopilo na festivalu

1 bend je odpovedal nastop – Clawfinger so opovedali udeležbo zaradi prometne nesreče pevca Zaka Tella

Utrinek s festivalskega dogajanja.

Organizator dogodka pravi, da so podatki zelo vzpodbudni za vnovično vzpostavitev koncertne scene v Avstriji in da ne dvomi več v to, da bodo napovedani koncerti za zimo in spomlad izvedeni: »Očitno se dogodki lahko izvedejo tudi v teh čudnih časih, ki pa bodo v naslednjih mesecih, vsaj upam, končno minili.« 

Za naslednje leto tako napovedujejo polno koncertno sezono in po skoraj petnajstih letih tudi oživitev koncertnega dogajanja v Wiener Neustadtu.

Župan mesta Wiener Neustadt Klaus Scheeberger. (Foto: Mimi Inhof)

Župan mesta Wiener Neustadt Klaus Scheeberger je dodal, da je čas, da se njihovo mesto znova uvrsti na koncertni zemljevid, »in da se stvari izven Dunaja spet dogajajo pri nas in ne v St.Pöltnu«, kot se je pošalil. Obljubil je podporo mestnih oblasti pri vnovični izvedbi festivala tudi v prihodnjem letu.

Wiener Neustadt je na mestnem letališču pred leti gostil mnoge velike koncerte, od Pink Floyd leta 1994 in U2 tri leta pozneje, prva leta novega tisočletja pa se je tam dogajal eden večjih srednjeevropskih festivalov Aerodrome, preden so ga leta 2006 ukinili in je mesto znova postalo zaspano dunajsko predmestje.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Priimek aktualnega predsednika države?

Starejše novice