Slika je simbolična.
Priprave na letošnjo Evrovizijo so v polnem teku, a pred tem se bo v Nemčiji odvilo še eno podobno tekmovanje, na katerem se med seboj borijo evropske države.

Ana Soklič bo Slovenijo predstavljala v prvem polfinalu Evrovizije, ki bo letošnje leto potekalo v Rotterdamu. 18. maja bo potekal prvi polfinale, v katerem bo naša predstavnica na oder stopila kot druga. V četrtek, 20. maja, bo na vrsti drugi polfinale, v soboto, 22. maja, pa sledi finale Evrovizije. 

A teden dni pred velikim finalom v Rotterdamu se bo odvila še ena, alternativna Evrovizija v Nemčiji.

Lani Evrovizija odpovedana, a v Nemčiji je vzklila druga 

Pesem Evrovizije oziroma 'European Song Contest' je bila zaradi epidemije odpovedana. A po odpovedi je nemška televizijska postaja ProSieben gostila povsem novo alternativno obliko, ki so jo poimenovali 'Free European Song Contest'.

Za idejo pa ni zaslužen nihče drug kot Stefan Raab, ki je na Evroviziji leta 2000 zastopal Nemčijo s pesmijo 'Wadde hadde dudde da?' in dosegel peto mesto.

Tekmovanje 'Free European Song Contest' se bo tudi leta 2021 vrnilo na male ekrane

Tako kot lani bosta dogodek vodila evrovizijska zmagovalka Conchita Wurst in nemški televizijski voditelj Steven Gätjen. Dogodek bo v soboto, 15. maja, natanko teden dni pred velikim finalom Evrovizije.

V izdaji 2020 je zmagala Španija, ki jo je zastopal Nico Santos s pesmijo 'Like I Love You'.

Letos tudi slovenski predstavnik, ki je lani zastopal barve Nemčije

Lani je nastopilo 16 izvajalcev, letos pa bo na tej »nadomestni« Evroviziji nastopila tudi Slovenija. Naše barve bo zastopal pevec Ben Dolic, ki bi lani s pesmijo 'Violent Thing' sicer moral nastopiti na tisti 'pravi' Evroviziji, ki je bila odpovedana. Izbran je bil napreč za predstavnika Nemčije.

Dolic je sicer v 8. sezoni pevske oddaje The Voice of Germany osvojil drugo mesto. V zgodnjih najstniških letih smo ga gledali tudi na odru oddaje Slovenija ima talent, kjer je prišel vse do polfinala. Leta 2016 je nastopil na Emi kot član skupine D Base, a takrat niso uspeli priti do evrovizijskega odra. 

Letos bo na tekmovanju 'Free European Song Contest' Slovenijo zastopal s pesmijo 'Stuck in my mind'.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Priimek aktualnega predsednika države?

Starejše novice