P.S.: Ker na Ptuju drive-in kina doslej še ni bilo, so si v Mestnem kinu Ptuj fotografijo sposodili v članku The best drive-in theater options in Southern California.
Ljubitelji filma, pripravite briljantino ali šminko, zlikajte obleko in operite svoj avto. Na Ptuju se namreč kmalu obeta prav posebno doživetje, kakršnega v vsej zgodovini mesta še ni bilo.

V začetku prihodnjega meseca bo Mestni kino Ptuj na parkirišču Šolskega centra Ptuj oziroma blizu bivše vojašnice  na Vičavi pripravil prvi ptujski drive-in kino. Na mestu, kjer je pred leti stal karnevalski šotor, se bo tokrat z avtomobilom mogoče zapeljati v kino.

V petek, 3. julija, ob 21. uri si bo v ptujskem drive-in kinu mogoče ogledati muzikal iz leta 1978 Briljantina.

V soboto, 4. julija, ob 21. uri bo na sporedu nova akcijska komedija Gospodje.

Avtoradio bo treba nastaviti na določeno frekvenco

Prizorišče bo odprto od 20. ure naprej. Organizatorji priporočajo, da pridete čim prej, si s tem zagotovite čim boljšo pozicijo, v miru sparkirate, kaj spijete in pojeste ter uživate v posebnem vzdušju in spremljevalnem dogajanju. Projekcija filma se bo začela, ko se bo dovolj stemnilo, to je približno ob 21.30.

Zvok iz filma se bo predvajal prek radijskih sprejemnikov v avtomobilih, drugega ozvočenja ne bo. Potrebujete torej avto z avtoradiem, ki ga boste nastavili na frekvenco 106,1 MHz. Ob vstopu boste dobili letak z natančnimi navodili. Če avtoradia nimate, si lahko na telefon naložite katero izmed aplikacij za predvajanje radijskih valov.

Avtomobile bo s prizorišča mogoče odpeljati šele po koncu filmske projekcije. V primeru dežja filmska projekcija vseeno bo, bo pa okrnjeno spremljevalno dogajanje. Če bo napovedano neurje, bodo dogodek morali odpovedati.

Pijačo bodo postregli na kotalkah

Pri drive-in kinu ne gre le za film, temveč za celotno doživetje in vzdušje. Zato bodo oba večera pripravili domiselno tematsko gostinsko ponudbo s strežbo na kotalkah.

Prvi večer, torej ob filmu Briljantina, pa obiskovalcem obljubljajo tudi spremljevalni program. Od odprtja prizorišča ob 20. uri do začetka filmske projekcije po 21. uri bo igrala glasbena skupina Joe & the Rhytm Boys, obiskovalce pa bodo razveseljevali tudi starodobniki ter rockabilly kostumografija in scenografija.

Vodja Mestnega kina Ptuj Nina Milošič je napovedala, da bo na voljo tudi brezplačno fotografiranje v foto kotičku s starodobnikom: »Poleg tega bo celotno dogajanje v svoje objektive lovil tudi mojster Albin Bezjak, zato predlagamo, da pridete urejeni v tem stilu.«

Vstopnice bi znale hitro poiti že v predprodaji

Prizorišče prvega ptujskega drive-in kina lahko sprejme 104 avtomobile. Za začetek bodo dali v predprodajo 90 vstopnic, nekaj mest pa potrebujejo še za častne goste in sponzorje.

Cena vstopnice v predprodaji znaša 15 evrov na avtomobil, na dan prireditve pa 20 evrov na avtomobil - ne glede na to, koliko oseb bo v vozilu. Predprodaja vstopnic se bo pričela danes, 23. junija, ob 12.00. Vstopnice bo mogoče kupiti prek spleta ali v času obratovanja tudi pri blagajni Mestnega kina Ptuj.

»Odziv je izjemen, čeprav v oglaševanje zaenkrat nismo vložili niti enega evra. Če sodimo po odzivih na družabnih omrežjih in po količini ljudi, ki nas v zvezi s tem ustavlja ne cesti, se zna zgoditi, da bodo vstopnice hitro razprodane,« je opozorila Nina Milošič.

Za postavitev platna bodo potrebovali posebna dvigala

Nov podvig je za organizatorje v Mestnem kinu Ptuj organizacijsko in tehnično zahteven, je priznala Nina Milošič: »Drugače kot običajno na primer poteka prenos zvoka iz filma: predvaja se prek radijskih sprejemnikov v avtomobilih, zato je treba med drugim pridobiti dovoljenje za začasno uporabo radijske frekvence. Trda oreha sta nam na primer tudi najustreznejša razporeditev avtomobilov na prizorišču, da bodo vsi kar najbolje videli film, in prometni tokovi.«

Opozorila je, da so že tako kadrovsko podhranjena organizacija, saj imajo le eno delovno mesto za kino: »Ker smo bili med epidemijo na čakanju, moramo zdaj vse narediti zelo na hitro. Poleg tega je zelo oteženo komuniciranje s tujino, ponekod so razmere zaradi COVID-19 še vedno zelo resne, zato v tem trenutku še vedno nekoliko trepetamo, ali bo sploh pravočasno prišla dokončna odobritev izbranega filma iz tujine.«

Tudi stroški drive-in kina ne bodo zanemarljivi. Filmsko platno, na primer, bo široko kar 14 metrov, zato ga bodo morali postaviti s posebnimi dvigali.

Epidemija koronavirusa sprožila svež val navdušenja nad drive-in kini

Vodja Mestnega kina Ptuj Nina Milošič je povedala, da vedno radi poskusijo kaj novega: »S to obliko kina smo se spogledovali že leta. Tudi od obiskovalcev je najpogosteje prihajal prav ta predlog. Letos je epidemija novega koronavirusa sprožila svež val navdušenja nad drive-in kini po vsem svetu.«

Dodala je: »Hkrati pa omejevalni ukrepi s socialno distanco organizatorjem v Sloveniji še vedno zelo otežujejo načrtovanje večjih prireditev, kakršna je bil prejšnjih deset let denimo naš Kino brez stropa. Zato smo si rekli, da je zdaj pravi trenutek in da si čisto pravi drive-in kino vsaj enkrat v zgodovini vsekakor zasluži tudi naš lepi Ptuj.«

Zraven Ptuja in Ljubljane je drive-in kino v Sloveniji letos mogoče doživeti tudi v Domžalah in v Celju.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kako je ime prekmurskemu glasbeniku Kreslinu?

Starejše novice