Foto: Gašper Polanec
V klubu X-Time na Ptuju se je 1. aprila prvič zgodil dogodek, kjer se glasba brez slušalk ne sliši.

Že ob prihodu pred klub nas je prevzel zelo zanimiv občutek, saj se po navadi glasba sliši že ob čakanju v vrsti, a vse je bilo tiho. Ob vstopu v klub smo dobili prav posebne slušalke, na katerih je pisalo 'silent disco'.

Povedali so nam, da imajo slušalke dva kanala, med katerima smo lahko izbirali prosto. Slušalke so bile povezane na DJ mešalne mize

Na kanalu A je C.H.A.R.E vrtel Balkan hite ter komercialno glasbo. Na kanalu B pa smo se lahko zabavali ob disko house ritmi, ki jih je vrtel Netch, mlad nadobuden DJ s Ptuja

Ob snetju slušalk iz glave pa v klubu nastane tišina. Sliši se le cviljenje čevljev in glasni pogovori ljudi, ki mislijo, da slušalk ne moreš sneti iz glave.

Ljudem, ki so strastni oboževalci glasbe, je tak dogodek bil predvsem všeč, saj se lahko prosto prepustijo glasbi, ki jih zabava iz slušalk, ter se popolnoma prepustijo ritmom brez zunanjih distrakcij.

Foto: Gašper Polanec

Silent disko prvič na Štajerskem

Pogovorili smo se tudi z enim izmed natakarjev v klubu, ki nam je povedal, da je ta dogodek silent disca prvi na Štajerskem. Pravi, da mu je takšen koncept zelo všeč, a da vidi, da so ljudje skeptični do poskušanja novih stvari.

Povedal nam je tudi, da je navajen delati ob glasnih zvokih in da mu tišina v klubu prav prija, saj končno lahko sliši ljudi in to, kar si naročijo.

Dogodek na žalost ni doživel velikega uspeha, saj so pričakovali večji obisk.

V klub so počasi in zelo skeptično prihajali ljudje, ki so s slušalkami na glavi burno opazovali ostale, ki že plešejo. Ko so premagali prvi strah in se sprostili, so tudi ostali zaplesali.

Takšnih dogodkov je po Sloveniji že bilo nekaj, a se še ta scena pri nas ni tako razvila kot v tujini. Upamo, da bo naslednji dogodek Silent diska na Ptuju prinesel še več ljudi, ki bodo skupaj zaplesali v tišini.

Komentarji (1)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Priimek aktualne predsednice države?

GLUHI (nepreverjen)

Tako idejo bi jaz na vsak način na veliko pozdravil. To je obzirno do okolice. Če samo pomislim, kaj vse se suče v smislu, da je to disco...

Starejše novice