To soboto bo ptujsko mestno tržnico preplavila glasba. Vas zanima, kdo bo nastopil na sicer tradicionalni, a obenem prav posebni Ptujski noči?

To soboto, 1. avgusta, od 20. ure dalje se bo na ptujski mestni tržnici odvila tradicionalna Ptujska noč. Trajalo bo vse do druge ure zjutraj naslednjega dne.

Letos bo prireditevzaradi ukrepov za zajezitev širjenje okužb s koronavirusom precej drugačna kot navadno, kljub temu pa organizatorji napovedujejo odličen glasbeni program.

Ptujsko noč vsako leto obišče od 8.000 do 10.000 obiskovalcev. Letos bo številka omejena na 500, vključno z organizatorji in nastopajočimi.

Obiskovalci Ptujske noči bodo letos sedeli na sedežih, tam jim bodo postregli tudi hrano in pijačo.

Vstopnice so še na voljo

Ptujska noč letos uvaja vstopnino. Ta znaša enotnih devet evrov in bo pomagala pri produkciji dogodka. Ta je letos precej dražja, saj mora slediti novim, izrednim standardom.

Vstopnice je mogoče kupiti v gostinskih obratih organizatorjev Ptujske noči: Gostilna Pri pošti, Bar Rick's Cafe, Kava bar Florijan, Kavarna Bodi in The Legend Pub.

Dogodek so poleg konzorcija ptujskih gostincev podprli tudi: Javne službe Ptuj, Visit Ptuj oziroma Zavod za turizem Ptuj in Mestna občina Ptuj, pa tudi portal Sprosti.se, Zgodba in CET Platforma.

Vstopnica bo vključevala tudi brezplačno kavo, ki jo bo med 3. in 9. avgustom mogoče popiti pri omenjenih gostincih. Organizatorji so zagotovili, da so vstopnice še na voljo. 

To so nastopajoči na letošnji Ptujski noči

Program dogodka bo letos razdeljen v tri sklope.

V sklopu Ob sončnem zahodu bo mogoče uživati v tako imenovani zlati uri, ko Ptuj najlepše zažari. Glasbena spremljava bodo slovenske popevke ter rokerske klasike v izvedbi dueta ​Jure Pišek in Katarina Samobor ​ter skupine ​Blasius.

Sklop Poletna noč bo namenjen nekoliko zahtevnejši publiki. Začel se bo s predstavo ​Eno balado, prosim!, ki jo izvajata Z​vezdana Novaković in U​rška Centa. V pripovedovanju zgodb preko balad se za mizo srečata umetnici in oblikujeta močno ekspresiven dvojec, ki v svojem sodelovanju rojeva doživet program pesmi, uglasbljenih pogovorov, ritmik in melodij, po katerih se pretakajo slovanskost, balkanske kulture in flamenko.​ V drugi polovici sledi nastop slovenske dive ​Helene Blagne.

Večer se bo zaključil s sklopom Polnočni groove. Nastopili bodo Anomalo, mladi domačini, ki so redni gostje slovenskih radiev, žanrsko pa spadajo v obdobje melanholičnega synthpopa. Izvajajo avtorske pesmi.

Komentarji (1)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Priimek aktualnega predsednika države?

Franc M (nepreverjen)

Letos ne boste z vstopnino dobili niti toliko da bi si pokrili stroške Ptujske noči. Le kdo je pa tako nor da bi v tem času koronavirusa hodil koronavirus plačevat na Ptujsko noč ki nima nobene prave glasbe.

Starejše novice